Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

A mësojmë mu falë

Shko poshtë

A mësojmë mu falë

Mesazh nga Peace to you prej Wed Feb 17, 2010 4:41 pm

A mësojmë mu falë

SELAM ALEJKUM!

Vëlla e moter besimtarë!
A e mësojmë shkurt e shpejtë namazin me falë
Ju që jeni të shëndoshë psiqikishtë,dhe keni pranuar islamin publikishtë
Turpë është për mu e për ty, ai që Namazin nuk e di
Andaj eja mos prito!këtë fletë e lexo
Vetëm pesë minuta në ditë me mua mëso,pastaj në punën tënde shko
Me shkronja të mëdha përmendësh mësoj,-Lehtë është mos thuaj po pritoj

SUBHANEKE ALLAHUME
VE BI HAMDIKE
VE TEBARE KESMUKE
VE TEALA XHEDUKE
VE LA ILAHE GAJRUKE

Përserite disa herë,dhe thuaj e mësova
Sepse koha po shoknë, duke të pritë marova
Ah sa e shtrenjët është koha!këtë pak kush e di
Nëse ti nuk e prenë ajo të prenë ty
-Suren Ihlas besojë që e di,po ta them që ta keshë në shtëpi

KUL HU VALLAHU EHAD ALLAHU SAMED
LEM JELID VE LEM JULED
VE LEM JEKUL LEHU KUFUVEN EHAD

Përserite disa herë-Derisa përmendësh ta mësosh
Nëse nuk mundesh leje-Se namazin s?e paske borgj
Nuk qenke i aftë shko,Allahu nuk të paska dhënë

Kthehu prap e përmendësh thuaje-Se ti mundesh unë e di
Por shejtani po të pengon-Ngase të falesh ai ka gjelozi
E mësove subhanekën?-A të vazhdojmë?
Suren Elfatiha sot menjeher ta mësojmë

EUDHU BI LAHI MINE SHEJTANI RRAXHIM
BISMI LAHI RRAHMANI RRAHIM
ELHAMDU LI LAHI RABIL ALEMIN
ERRAHMANI RRAHIM MALIKI JEVMI DIN
IJAKE NA?BUDU VE IJAKE NESTE?IN
IHDINE SIRATAL MUSTEKIM
SIRATALEDHINE EN AMTE ALEJHIM
GAJRIL MAGDUBI ALEJHIM VE LE DALIN AMIN
Thuaje shumëherë deri ta mësoshë,me këto sot do të mjaftosh
Menjëherë këte mësim praktikoje dike tjetër ti mësoje


Thuaj a shikuar ne fletë Subhaneke dhe Fatiha,
vazhdojmë me suren Asr, o motër e vëlla

VEL ASRI INEL INSANE LE FI HUSR
ILE LEDHINE AMENU VE AMILU SALIHATI
VE TEVA SAV BIL HAKI VE TEVA SAV BI SABR

Allahu ekber!Punë e lehtë pra, Më i madh se Allahu s?ka
E mësojmë edhe një shprehje,me duar në gjunjë kur bijmë

SUBHANE RABI EL ADHIM
Edhe një tjetër ne sexhde kur kemi me ra
SUBHANE RABI EL ALA

Ja sa shpejtë veq u përfundu
Tehjatin po ta shkruaj nëse mundesh me mësu

ETEHJATU LI LAHI VE SALAVATU VE TAJIBATU
ESELAMU ALEJKE EJUHE NEBIJU
VE RAHMETULLAHI VE BEREKATUHU
ESELAMU ALEJNAVE ALA IBADI LAHI SALIHIN
ESH-HEDU EN LA ILAHE ILALLAH
VE ESH-HEDU ENE MUHAMEDEN ABDUHU VE RESULUHU


Me mua qëndrove pesë minuta,rri edhe dhjetë vetë
Pa i mësuar këto, kurrsesi mos shko me fjetë
Edhe tjetrin e mëso, Allahu dijen ty ta shto

A je i aftë trego? jo me fjalë por me punë
,i ke mësuar ato që të thash unë?
Subhaneke, Fatiha ,Asr e shprehjet në ruku e sexhde
Mashallah edhe tehjatin e paske mësuar?
,Mësojmë Salavatet se puna qenka mbaru

ALLAHUME SALI ALA MUHAMED VE ALA ALI MUHAMED
KEMA SALEJTE ALA IBRAHIM VE ALA ALI IBRAHIM
INEKE HAMIDUN MEXHID

ALLAHUME BARIK ALA MUHAMED VE ALA ALI MUHAMED
KEMA BAREKTE ALA IBRAHIM VE ALA ALI IBRAHIM
INEKE HAMIDUN MEXHID

Përseriti disa herë shiko shprehjet Sali dhe barik
Veq edhe dy dua kemi ta mësojmë frik e frik

RABENA A TINA FI DUANJA HASENETEN
VE FIL AHIRETI HASENETEN
VE KINA ADHABE NAR

RABENA GFIRLI
VE LIVALIDEJE VE LIL MU?MININE
JEVME JEKUMUL HISAB

Duart lartë i ngritë duke thënë Allahu Ekber
Lidhin duart (femra n?gjoks e mashkulli) në bel
Thuaj:Subhaneke Fatiha dhe Asr
Duke thënë Allahu Ekber me duar në gjunjë bijmë
Thuaj tri herë:SUBHANE RABI EL ADHIM
Thuaj:SEMI ALLAHU LIMEN HAMIDEH trupin duke e drejtu
Lidhu prap si më parë e thuaj:Fatiha e Ihlas që i ke mësu
Allahu Ekber me duar ne gjunjë bijmë
Thuaj tri herë: SUBHANE RABI EL ADHIM
Thuaj:SEMI ALLAHU LIMEN HAMIDEH trupin duke e drejtu
Prap Allahu Ekber në sexhde me ra,thuaj Tri herë:SUBHANE RABI EL ALA
Tani qendro ulur thuaj: Tehjatin Salavatet e Duatë
Në të djathtë ktheje kokën duke thënë
SELAM ALEJKUM VE RAHMETULLAH Ashtu thuaj edhe në të majtën.

Allahu ta pranoftë!Oj motër dhe ty o Vëlla
Mos harro për mua dhe prindërit e mi bën dua!AMIN

Shkruar nga:
Hoxhë:Refik Gërbeshi( ish'Imam i HajvaLis Tani Imami i Norvegjisë ? Oslo

_________________
O ju që besuat, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhumasë, ecni shpejtë për aty ku përmendet All-llahu (dëgjojeni hutben, faleni namazin), e lini shitblerjen, kjo është shumë më e dobishme për ju nëse jeni që e dini.(El-xhumuah/9)
avatar
Peace to you
Super Moderator
Super Moderator

Numri i postimeve : 172
Points : 475
Reputation : 4
Data e Anëtarësimit : 06/02/2010

http://www.feja-islame.webnode.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi