Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

Veprat më të dashura tek Allahu

Shko poshtë

Veprat më të dashura tek Allahu

Mesazh nga Ebu Amar prej Sat Mar 06, 2010 10:18 pm

Veprat më të dashura tek Allahu

Transmetohet nga Abdullah ibën Mesudi se e ka pyetur Profetin (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) se cila vepër është më e dashura tek Allahu? Ai është përgjigjur: “Namazi në kohën e tij.” Pastaj e ka pyetur: “Pas kësaj cila?” Ai tha: “Rrespektimi i prindërve.” Pastaj cila?- e ka pyetur përsëri. Ai është përgjigjur: “Xhihadi në rrugën e Allahut.”

Ibën Mesudi thotë se i ka treguar për këto e po të vazhdoja ta pyesja, prap do të më tregonte. (Transmeton Buhariu)

Nga Enes ibën Maliku transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Ai njeri që deshiron t’i shtohet furnizimi (rrizku) dhe t’i zgjatet jeta, le t’i mbajë marrëdhëniet farefisnore.” (Transmeton Buhariu)


Thotë Aishja se i Dërguari (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) është pyetur se cilat vepra janë më të dashura tek Allahu, ai tha: “Ajo vepër që është e vazhdueshme edhe nëse është e paktë.” Gjithashtu ka thënë: “Ngarkojeni veten me vepra vetëm aq sa keni mundësi t’i përballoni!” (Transmeton Buhariu)

Nga Ebu Musa transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Ai njeri që dëshiron takimin e Allahut edhe Allahu dëshiron takimin e tij; ai që urren takimin e Allahut edhe Allahu urren takimin e tij.” (Transmeton Buhariu)

Transmetohet nga Ebu Hurejre se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “ Kur Allahu i Lartësuar e do një njeri e thërret Xhibrilin dhe i thotë: Allahu e ka dashë filanin, duaje edhe ti! E Xhibrili e do atë. Pastaj ai lajmëron në qiell se Allahu e do filanin, prandaj edhe ju duajeni atë! Dhe banorët e qiellit e duan atë. Pastaj ai njeri bëhet i pranuar te banorët e tokës.” (Transmeton Buhariu)


Nga Ebu Hurejre transmetohet se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Vendet më të dashura tek Allahu janë xhamitë, ndërsa më të urryerat janë tregjet.” (Transmeton Buhariu)

Aishja trasmeton se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Vepra më e dashur tek Allahu është ajo që është e vazhdueshme edhe nëse është e pakët.” Aishja kur e bënte një vepër, vazhdonte në praktikimin e saj.” (Transmeton Muslimi)

Bera ibën Azib thotë se Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Ai që i do ensarët Allahu e do atë, kurse ai që i urren ensarët edhe Allahu e urren atë.” (Ibën Maxhe)

Nga Ebu Jusri transmetohet se i Dërguari (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Kush dëshiron që Allahu ta vendosë nën hijen e Tij, le të përkujdeset ndaj atij që ka vështirësi dhe le t’i ndihmojë atij.”

Abdullah ibën Amër ibën Asi thotë se Profeti i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Agjërimi më i dashur tek Allahu është agjërimi i Daudit, gjithashtu edhe namazi i tij është më i dashuri. Daudi flinte gjysmën e natës dhe falej një të tretën, pastaj vazhdonte e flinte një të gjashtën e tij. Kurse për agjërimin, ai një ditë agjëronte e një ditë e prishte agjërimin.” (Transmeton Ahmedi)

Gjithashtu nga Abdullah ibën Amri transmetohet se i Dërguari (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Kush dëshiron të largohet nga zjarri i xhehenemit dhe të hyjë në xhenet, le ta arrijë vdekjen duke besuar Allahun dhe Ditën e Fundit dhe le të sillet me njerëzit ashtu siç ka dëshirë Allahu.” (Transmeton Ahmedi)

Nga Semure ibën Xhundub transmetohet se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Fjalët më të dashura tek Allahu janë katër: La ilahe il Allah, Allahu ekber, , Elh. Nuk prish punë se me cilën ia fillon.” (Transmeton Ahmedi)

Transmetohet nga Mahmud ibën Lebid se i Dërguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Kur Allahu e do një popull, Ai i sprovon ata. Kush bën durim, ai do të shpërblehet për durimin e tij e kush nuk bën durim edhe ai do të shpërblehet për të.” (Transmeton Ahmedi)

_________________
Ebu Umame r.a. thotë se e ka dëgjuar të Dërguarin e All-llahut duke thënë:“Lexojeni Kur’anin, vërtet ai do të ndërmjetësojë Ditën e Gjykimit për të zotët e vet”.(Muslimi)

avatar
Ebu Amar
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 320
Points : 894
Reputation : 2
Data e Anëtarësimit : 08/01/2010
Vendndodhja: : Në tokën e Allahut

http://www.feja-islame.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi