Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

Mesazh popullit Amerikan dhe Muslimanëve të Perëndimit

Shko poshtë

Mesazh popullit Amerikan dhe Muslimanëve të Perëndimit

Mesazh nga Ebu Hattab prej Fri Mar 26, 2010 3:31 pm

Mesazh popullit Amerikan dhe Muslimanëve të Perëndimit

Gjithë falënderimi i takon Allahut, paqja dhe bekimet qofshin mbi të Dërguarin e Tij, Muhamedin, familjen e tij dhe Shoqëruesit e tij. Paqja qoftë mbi ata që pasojnë Udhëzimin. Popullit Amerikan i them:

A i mbani mend ditët e moçme e të mira, kur Amerikanët gëzonin bekimin e sigurisë dhe paqes? Kur fjala “terrorizëm” shumë rrallë përmendej? Dhe kur nuk brengoseshit nga asnjë kërcënim?

Më kujtohet një kohë kur mund të blinit një biletë aeroplani nga një seksion i klasifikuar i gazetës lokale ose në kolegj, dhe e përdornit ate, edhe pse shënohej në emër të ndryshëm, sepse askush nuk të shqetësonte duke të kërkuar kartë identifikimi para se të hipnit në avion. Nuk kishte rreshta të gjatë, nuk kishte kontrolle të hollësishme, skenime të trupit, qen nuhatës, nuk kishte heqje te këpucëve dhe zbrazje të xhepave tuaj.

Ishit një popull në rehati.

Por Amerika mendoi se mund të kërcënojë jetën e të tjerëve, të vrasë dhe pushtojë, okupojë dhe komplotojë, duke mos çarë kokën për pasojat e veprimeve të veta. 11 Shtatori ishte përgjigja e miliona njerëzve që vuajnë nga agresioni amerikan. Dhe që atëherë Amerika nuk është e sigurt.

Dhe nëntë vjet pas 11 Shtatorit, nëntë vjet shpenzime, dhe nëntë vjet forcim të sigurisë, ju jeni ende të pasigurt, madje edhe në ditën më të shenjtë për ju: ditën e Krishtlindjeve. Pra, a mendoni të bëni zullum ndaj të tjerëve dhe akoma prisni të kurseheni nga ndëshkimi?

Vendim-marrësit e juaj, politikanët, lobistët dhe korporatat e mëdha janë ato që fitojnë nga politika juaj e jashtme, dhe ju jeni ata që paguajnë çmimin për këtë.

Pas 11 Shtatorit populli Amerikan i dha Xhorxh W. Bushit përkrahje unanime që të luftojë kundër Muxhahidëve, dhe i dha çek të bardhë për të shpenzuar sa të kërkojë nevoja për të plotësuar atë objektivë. Rezultati: ai dështoi. Dhe dështoi tmerrshëm.

Pra nëse Amerika dështoi t’i mposhtë Muxhahidët kur Presidentit të vet i dha përkrahje të pakufizuar, si mund të fitoj më Obamën, i cili mbahet lidhur në zinxhir të shkurt? Amerika dështoi të fitojë kur ishte në maje të fuqisë ekonomike, si mund të fitojë sot, me recesion në dorë?

Është e thjeshtë: Amerika nuk mundet, dhe nuk do të fitojë. Tryezat janë kthyer anasjelltas dhe nuk ka kthim mbrapa të lëvizjes së Xhihadit mbarë botëror. Fill pas 11 Shtatorit ishte vetëm Afganistani. Sot është Afganistani, Pakistani, Iraku, Somalia, Afrika Veriore, Gadishulli Arabik, dhe lista shtohet.

Edhe sa kufoma dëshirojnë familjet amerikane të pranojnë?

Edha sa mund të bëjë ballë Buxheti i SHBA-së?

11 Shtatori, lufta në Afganistan dhe Irak, pastaj operacionet si ajo e vëllait tonë Omer el-Faruk, të cilat nuk kushtojnë vetëm ca mijë dollarë, por përfundojnë duke shterur bilionë dollarët e Buxhetit të SHBA-së, me qëllim që t’u japin Amerikanëve një ndjenjë të rrejshme të sigurisë.

Për sa kohë SHBA-ja mund të mbijetojë këtë luftë të tretjes?

Çfarë dobie është për popullin Amerikan të vuajnë për hir të mbështetjes së Izraelit, dhe çfarë dobie është për popullin Amerikan të vuajnë për hir të familjes el-Saud dhe monarkëve të Gjirit Arab.

Vëllai ynë Omer Faruk arriti të depërtojë në sistemet e sigurisë që i kanë kushtuar vetëm qeverisë Amerikane mbi 40 bilion dollarë që nga 11 Shtatori.

Obama ka premtuar se administrata e tij do të jetë transparente, por ai nuk e ka mbajtur premtimin. Administrata e tij u mundua ta portretizojë operacionin e vëllait Nidal Hasan si akt të dhunshëm individual nga një individ i larguar. Administrata praktikoi kontrollin mbi plasaritjet e informacioneve lidhur me këtë operacion më qëllim që të ulë reagimin e publikut Amerikan. Deri më tash, administrata refuzon t’i shpallë e-mailet e këmbyera mes meje dhe Nidalit.

Dhe pas operacionit të vëllait tonë Omer Faruk, komentet e para që erdhën nga administrata synonin të njëjtën: edhe një orvatje për të mbuluar të vërtetën. Mirëpo el-Kaida e ndali Obamën prej mashtrimit të sërishëm të botës; bëri publike deklaratë duke marrë përsipër operacionin në fjalë.

Megjithatë, në jemi transparent dhe të hapur në proklamimin e mesazhit tonë para botës: synimi jonë është të kthejmë Islamin prapë në jetë, ne kërkojmë t’i heqim sunduesit shtypës dhe parazitë të botës Muslimane, dhe t’i ndërrojmë me njerëz që i kanë frikë Zotit, të cilët e dinë dallimin midis të drejtës dhe të gabuarës, të mirës dhe të keqes.

Kërkojmë të zbatojmë ligjin e Kur’anit, dhe ta bëjmë fjalën e Allahut supreme mbi të gjitha të tjerat, dhe nëse do Allahu, do të përpiqemi t’i arrijmë këto synime me gjithë atë që posedojmë, dhe luftojmë deri në njeriun e fundit kundër secilit që pengon rrugën tonë.

Ne Muslimanët nuk kemi ndonjë armiqësi të trashëguar kundër asnjë grupi racor apo etnie.

Ne nuk jemi kundër Amerikanëve vetëm pse janë Amerikanë, ne jemi kundër së keqes. Dhe Amerika si popull i tërë është shndërruar në një popull i së keqes. Ajo që shohim nga Amerika është pushtimi i dy vendeve Muslimane, shohim Abu Graibin, Bagramin dhe Gauantanamon, shohim raketat lundruese dhe bombat thërrmuese, dhe sapo kemi parë në Jemen vdekjen e njëzet e tre fëmijëve dhe shtatëmbëdhjetë grave.
Ne nuk mund të rrimë duarkryq para një agresioni të tillë, por do të luftojmë dhe do të nxisim të tjerë të veprojnë të njëjtën.

Unë vetë, jam i lindur në SHBA, kam jetuar në SHBA për njëzet e një vjet. Amerika ishte shtëpia ime. Kam qenë predikues Islam, i përfshirë në aktivitete Islame jo të dhunshme. Mirëpo, me invadimin Amerikan në Irak, dhe agresionin e vazhdueshëm të SHBA-ve kundër Muslimanëve, nuk mundesha të bëj bashkë të jetuarit në SHBA dhe të qënit Musliman, dhe në fund erdha në përfundim se Xhihadi kundër Amerikës është detyrues mbi vetën time, po aq sa është detyrues mbi çdo Musliman tjetër të aftë.

Nidal Hasani nuk ishte i rekrutuar nga al-Kaida. Nidal Hasani ishte rekrutuar nga krimet, dhe këtë Amerika refuzon ta pranojë. Amerika refuzon të pranojë se politikat e saja të jashtme janë arsyeja prapa një njeriu si Nidal Hasani, i lindur dhe i rritur në SHBA, që i kthen armët e tij kundër ushtarëve Amerikan. Dhe aq më tepër krime që kryen Amerika, aq më tepër Muxhahidë do të rekrutohen të luftojnë kundër saj.

Operacioni i vëllait tonë Omer Faruk ishte në vijë të hakmarrjes kundër raketave lundruese Amerikane dhe bombave thërrmuese që vranë gra dhe fëmijë në Jemen.

Është e vërtetë se jemi duke u përballur me arsenalin e ushtrisë më të madhe në botë me mjetet tona të thjeshta dhe modeste, por fitorja është në anën tonë. Fitorja është në anën tonë, sepse ka një dallim midis nesh dhe jush: ne luftojmë për një kauzë fisnike.

Ne luftojmë për Zotin, dhe ju luftoni për përfitime të kësaj bote.

Ne luftojmë për drejtësi, sepse e mbrojmë veten dhe familjet tona, ndërsa ju luftoni për synime imperialiste.

Ne luftojmë për të vërtetën dhe drejtësi, dhe ju luftoni për opresion.

Ju keni B-52-shat, Apaçet, Abramet dhe raketat tuaja, e ne kemi armë të vogla dhe pajisje shpërthimi me improvizim të thjeshtë. Por ne kemi burra, të cilën janë të dedikuar dhe të sinqertë, me zemra të luanëve, dhe të bekuar janë durimtarët, meqë ata do ta trashëgojnë botën.

Amerikanët duhet të ndalen së shikuari veten nga thjerrzat e tyre, por të shohin veten e tyre nga thjerrzat e botës. Atëherë do të shohin fytyrën e shëmtuar të Ameikrës. Amerika nuk është e përbuzur vetëm nga Muslimanët, por nga miliona njerëz në mbarë botën, dhe në Amerikë vetë.

Amerika mund të jetë kokëfortë në të besuarit se armiqëia e disa milion Muslimanëve nuk do t’u bëjë dëm atyre me të vërtetë. Ata do të thonë: “këmi ushtrinë me të fuqishme në botë, dhe kemi ekononimë më të fortë në botë”.

Po a nuk mendoni se një besim i tillë është paksa i vjetruar?

A nuk mendoni se një besim i tillë ishte më i përshtatshëm për ditët e patriotizmit që përfshiu Amerikën pas 11 Shatatorit nga ajo që është tani, me ushtrinë Amerikane që pranon paaftësinë e saj, dhe ekonominë Ameikane që është nën kujdes intensiv?

Por arroganca e perandorisë po e shtyn Amerikën drejt fatit të vet: një luftë e tretjes së saj,
gjakrrjedhje të vazhdueshme që do të përfundojë me rënien dhe copëtimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Nëse Xhorxh W.Bush mbahet mend si Presidenti që ngatërroi Amerikën në Afganistan dhe Irak, duket se Obama dëshiron të mbahet mend si Presidenti që ngatërroi Amerikën në Jemen. Obama vetëm se e ka filluar luftën e tij në Jemen, me anë të bombardimeve ajrore në Abjen dhe Shabuah, dhe me të bërit këtë ai ka ngritur kampanjë publiciteti për Muxhahidët në Jemen, dhe brenda ditëve atyre u kreu punë shumëvjeçare.

Derisa popullariteti i Muxhahidëve të Jemenit ngjiti qiellin, popullariteti i Obamës në Amerikë ka marrë të poshtmen. Zyrtarët e korruptuar të Jemenit dhe disa prijës fisnor, të cilët pohojnë se janë aleatët tuaj, këto ditë kanë topin ne duart e tyre.

Fjala që përflitet mes tyre është se tash është koha për t’i rrjepur këto Amerikanë syleshë. Prej politikanëve tuaj, oficerëve ushtarak dhe të shërbimit të fshehtë po mjelin miliona.

Zyrtarët e qeverisë Jemenase u japin juve premtime të mëdha, dhe u dorëzojnë fatura të trasha: mirëserdhët në botën e politikanëve të Jemenit!

Dua ta mbyll mesazhin tim ndaj jush me ftesë për në Islam. Ne u krijuam të gjithë nga Zoti në këtë tokë për ta adhuruar Atë, dhe pastaj pas vdekjes është ose Xhenneti ose Xhehenemi për përjetësi. Pra çështja nuk është një që duhet marrë lehtë. Është e ardhmja juaj. Unë ju ftoj ta lexoni librin e Allahut, Kur’anin, dhe mos i merrni fjalët e të tjerëve për të, gjykoni vetë në është e Vërteta apo jo.

Për Muslimanët në Amerikë unë kam për të thënë këtë: si mundet ndërgjegjja juaj t’ju lejoje të jetoni në bashkekzistencë paqësore me popullin që është përgjegjës për tiraninë dhe krimet e kryera kundër motrave dhe vëllezërve tuaj? Si mund të keni besnikërinë tuaj për një qeveri që është në krye të luftës kundër Islamit dhe Muslimanëve?

Komuniteti Musliman në Amerikë ka dëshmuar erozionin dhe rënien graduale në parimet thelbësore të Islamit, andaj sot shumë nga dijetarët dhe organizatat tuaja haptazi aprovojnë Muslimanët të shërbejnë në ushtrinë Amerikane, për të mbytur Muslimanë, t’i bashkohen FBI-së, për të bërë spiunazh kundër Muslimanëve, dhe qëndrojnë mes juve dhe obligimin tuaj të Xhihadit.

Ngadalë për sigurt gjendja juaj është duke u bërë e ngjashme me atë të komunitetit Musliman në Spanjë të sulmuar pas rënies se Granadës. Muslimanë të Perëndimit, hapni sytë dhe merrni mësim nga mësimet e historisë: retë ogurzeza janë mbledhur në horizontin tuaj. Dje Amerika ishte vendi i skllavërisë, ndarjes, linçimit, dhe Ku Kluks Klanit, dhe nesër do të jetë një vend i diskriminim fetar dhe kampeve të përqendrimit.

Mos të mashtroheni nga premtimet e mbrojtjes së të drejtave tuaja nga një qeveri që pikërisht tani është duke i vrarë motrat dhe vëllezërit tuaj. Sot, me shkallëzimin e luftës midis Muslimanëve dhe Perëndimit, ju nuk mund të mbështeteni në mesazhin solidaritetit që mund ta merrni nga shoqata qytetare apo parti politike, apo fjalën e përkrahjes që dëgjoni nga një fqinj i sjellshëm apo bashkëpunëtor i mirë. Perëndimi më në fund do të kthehet kundër qytetarëve të vet Muslimanë!

Në mbyllje, i lutem Allahut që të na udhëzojë në të vërtetën, të na jep durim në Rrugën e Drejtë, dhe paqja e bekimet qofshin mbi të Dërguarin e Tij, mbi familjen, dhe Shoqëruesit.

Paqja qoftë mbi ata që ndjekin udhëzimin.
avatar
Ebu Hattab
Moderator
Moderator

Numri i postimeve : 75
Points : 200
Reputation : 0
Data e Anëtarësimit : 27/02/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi