Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

Disa zbulime interesante të Dr. Tariq Al Swaidan:

Shko poshtë

Disa zbulime interesante të Dr. Tariq Al Swaidan:

Mesazh nga melika prej Fri Apr 16, 2010 9:17 am

Tariq Al Swaidan ka zbuluar disa ajete (versete) në Kur’anin e madhërishëm
se një gjë është e barabart me tjetrën p. sh.
burrat janë të barabartë me gratë. Edhepse kjo ka kuptim vetëm gramatikor,
një e dhënë mahnitëse e fjalës burrë në Kur’an është e përmendur 24 herë,
dhe se 24 herë është përmendur fjala grua, kështuqë jo vetëm që kjo frazë
është e drejtë nga kuptimi gramatikor, por është edhe një e vërtetë
matematikore.
P. sh. 24 = 24.
Në bazë të analizave të mëtutjeshme të ajeteve të ndryshme, ai ka zbuluar
se ka përputhshmëri në tërë Kur’anin, ku thuhet se një gjë është e njejtë
me tjetrën. Shiko më poshtë rezultatet mahnitëse të fjalëve të përmendura
dhe numrin se sa herë është përmedur në Kur‘an në gjuhën arabe.

Dunja (njëri prej emrave për jetë )- 115 herë dhe fjala ahiret (jeta e
amshueshme)- 115 herë

Melaike (Engjujt)- 88 herë, shejtani (Satani-)- 88 herë

Jetë- 145 herë, vdekje- 145 herë.

Dobi- 50 herë, korrupcion- 50 herë.

Njerëz- 50, të dërguar- 50 herë.

Iblisi -(mbreti, kryepari i shejtanëve) 11 herë, kërkimi i mbrojtjes prej
Iblisit- 11 herë.

Musibah (fatkeqësi, kijamet)- 75 herë, falënderim- 75 herë

Lëmoshë (sadaka)- 73 herë, kënaqësi 73- herë.

Njerëzit që nuk janë të udhëzuar- 17 herë, njerëzit e vdekur- 17 herë

Muslimanë- 41 herë, Xhihad- 41 herë

Ari (dukati)- 8 herë, jetë e lehtë 8 herë

Magji- 60 herë, fitne (ç’
orientim, mashtrim) -60 here

Zekat (tatimi që paguajnë muslimanët për të varfërit)- 32, erekat (rritja
e bagatisë)- 32 herë

Mendja- 49 herë, nuri (ndriçimi, drita)- 49 herë.

Gjuha- 25 herë, predikim- 25 herë.

Dëshirë- 8 herë, frikë- 8 herë.

Fjalimi publik- 18 herë, publikimi, reklamimi- 18 herë

Vështirësi- 114 herë, durim- 114 herë.

Muhammed- 4 herë, sheriati (mësimet e Muhammedit s. a. v. s)- 4 herë.

Burrë- 24 herë, grua- 24 herë.

Dhe… mahnitëse, a?! Shiko se sa herë paraqiten fjalët e poshtëshënuara:

Salat (falje, namaz)- 5 herë,

Muaj- 12 herë,

Ditë- 365 herë,

Deti- 32 herë, toka- 13 herë

Deti+
toka= 32+ 13= 45

Deti= 32/ 45* 100= 71.11111111%

Tokë= 13/ 45* 100= 28. 88888889%

Deti+ Toka= 100. 00%

Shkenca bashkëkohore vonë e ka vërtetuar se uji e mbulon 71. 111 %
të tokës dhe se toka mbetet 28. 889%.

A është kjo rastësi?!
Pyetja është se kush ia mësoi të gjitha këto të dërguarit Muhammed s.
a. v.s.?!
Menjëherë na vie përgjigja se All- llahu i Madhërishëm ia mësoi të gjitha
këto. Por gjithashtu Kur’ani na i mëson të gjitha këto. Ju lutemi që
ta përcillni këtë te të gjithë shokët tuaj dhe te muslimanët që i njihni.
Ajeti (verseti) 87 i sures (kapitullit) Al- Enbija

LA ILAHE ILA ENTE SUBHANEKE INNI KUNTU MINNA DHALIMIN.

87. Ata do të thonë: All- llahu! Thuaju: E pse nuk
frikësoheni pra?
D. m. th. Nuk ka zot tjetër përveç Teje, Ti je i Madhërishëm: me të
vërtetë unëkam gabuar. (Tregimi i Dhenunit a. s.)

Gjatë këtyre 60 sekondave, ndalu çkado që je duke bërë dhe shfrytëzoje
këtë rast për shpërblimin e All- llahut. (Kjo është një minutë).
E tëra që duhet bërë është që t’iu dërgosh këtë porosi te sa më shumë
njerëz që i njeh

melika
Moderator
Moderator

Numri i postimeve : 193
Points : 542
Reputation : 3
Data e Anëtarësimit : 15/04/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi