Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

Këshilla nga Kur’ani (O biri im/O bijtë e mi)

Shko poshtë

Këshilla nga Kur’ani (O biri im/O bijtë e mi)

Mesazh nga melika prej Thu Apr 22, 2010 5:47 pm

Bismilahi-Rrahmani-Rrahim
Es'Selamu-Alejkum we'Rahmetullahi we'Berekatuhu

We'Esh-hedu en'La-ilahe-il-All-llahu wahdehu'la-sherike'leh we'Esh-hedu ene'Muhameden Abduhu-Habibuhu we'ResuluhuKëto lloj këshillash e kanë burimin në Kur’an, pra burimi i parë dhe i vërteti është Kur’ani i cili na tregon për këto lloj këshillash. Kur’ani siç na udhëzon në përmendjen, në adhurimin dhe ne shumë gjëra tjera rreth fesë edhe në këtë aspekt na udhëzon shumë bukur. Këto këshilla janë dhënë nga pejgamberët të bijëve të tyre. Në krye të këtyre pejgamberëve vjen Ibarhimi a.s, Jakubi a.s Llokmani a.s etj... Për këtë arsye po thuaj se të gjitha këto keshilla janë nga babai pejgamber për të birin pejgamber dhe mbajnë një rëndësi të veçantë.E Ibrahimi i porositi bijtë e tij me këtë (fe), e edhe Jakubi, (u thanë) "O bijtë e mi, All-llahu ua zgjodhi fenë (islame) juve, pra mos vdisni ndryshe, por vetëm duke qenë muslimanë!" A ishit ju (ithtarë të librit) dëshmitarë kur Jakubit iu afrua vdekja, e ai bijve të vet u tha: "Çka do të adhuroni pas meje"? Ata thanë: "Do të adhurojmë Zotin tënd, dhe Zotin e prindërve tuaj: Ibrahimit, Ismailit, Is'hakut, një të vetmin Zot dhe ne, vetëm Atij i jemi dorëzuar!" (Bekara/132-133)

Ai (Jakubi) tha: "O biri im, mos u trego ëndërrën tënde vëllezërve tu, se po të bëjnë ndonjë dredhi, s'ka dyshim, djalli për njeriun është armik i hapët". Ja, kështu Zoti yt të zgjedh ty, të mëson interpretimin e ëndërrave, plotëson dhuntinë e Tij ndaj teje dhe familjes së Jakubit, sikrse pat plotësuar atë më parë ndaj prindërve tu, Ibrahimit dhe Is-hakut. Vërtet, Zoti yt është më i dijshmi, më i urti!" (Jusuf/5-6)

Po ai (Jakubi) tha: "O bijt e mij, mos hyni (në Egjipt) për një derë, po hyni nëpër dyer të ndryshme. Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t'i mbështeten ata që besuan. (Jusuf/67) Jakubi u tha të bijve të vet) O bijtë e mi, shkoni dhe hulumtoni (në Egjipt) për Jusufin dhe vëllain e tij, e mos e humbni shpresën nga mëshira e All-llahit, pse vetëm populli jobesimtar e humb shpresën në All-llahun. (Jusuf/87)

Dhe kur arriti ai (djalli) që së bashku me të (me Ibrahimin) të angazhohet në punë, ai (Ibrahimi) tha: "O djalli im, unë kam parë (jam urdhëruar) në ëndërr të pres ty. Shiko pra, çka mendon ti?" Ai tha: "O babai im, punoje atë që urdhërohesh, e ti do të më gjesh mua, nëse do All-llahu, prej të durueshmëve!" (Saffat/102)

Ajo lundron me ta nëpër valë si kodra, e Nuhu e thirri djjalin e vet, që ishtë në një vend të ndarë: "O djali im, hip bashkë me ne, e mos u bë me mohuesit!" (Hudë/42)
Shkruajtur nga Ardit Hoxhllaku

melika
Moderator
Moderator

Numri i postimeve : 193
Points : 542
Reputation : 3
Data e Anëtarësimit : 15/04/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi