Sheikh ‘Ashish tregon per Shejh Albanin
Faqja 1 e 1
Elhamdulilah, me të vërtetë (sigurisht) Sheikhu ka memorizuar njëqind mijë hadithe
Sheikh ‘Ashish transmeton një incident, kur Imami i hadithit, Sheikh Muhammed Nasirudin el – Albani (All-llahu e mëshiroftë) ishte duke shpjeguar shkallët e ndryshme të dijes së hadithit, dhe Sheikh el – Albani shkoi duke thënë:
“el – Hafidh është ai i cili ka memorizuar njëqind mijë hadithe përgjatë me zinxhirin e tyre të trensmetuesve dhe tekstin (e çdo hadithi)”.
Kështu, Sheikh ‘Ashish pyet:
“Është e mundur për mua të jem i kënaqur në dijen që, Sheikhu ynë ka memorizuar njëqind mijë hadithe”?
Sheikh el – Albani tha:
“Kjo nuk të intereson ty”
Sheikh ‘Ashishi tha:
“Megjithatë, është nga ajo e cila më intereson mua”
Sheikh el – Albani tha:
“ …nuk të intereson ty”
Sheikh ‘Ashishi tha:
“Pra, a është e mundshme për mua që të them se Sheikhu ynë është hafidh”?
Kështu, Sheikh el – Albani heshti (nuk foli).
Sheikh ‘Ashish tha:
“Pra, a është e mundshme ta marr heshtjen tënde si përgjigje”?
Sheikh el – Albani tha:
“A nuk të thashe unë ty se kjo nuk të intereson ty”?
Sheikh ‘Ashish tha:
“Po. Kjo është nga ajo e cila më intereson mua. A është e mundshme për mua të interpretoj mospërgjigjen (tënde) si përgjigje’?
Kështu, Sheikh el – Albani heshti.
Dhe Sheikh ‘Ashishi ia përsriti këtë pyetje atij disa herë. Sheikh el – Albani recitoi:
“Dhe çfarëdo ju keni prej bekimeve (uratave, të mirave), atëhere ajo është prej All – llahut”
Dhe Sheikh ‘Ashishi me shpejtësi tha:
“A mund ta interpretoj këtë si një përgjigje”?
Sheikh el – Albani tha:
“Është për ty ta interpretosh atë si një përgjigje dhe është për ty ta interpretosh atë si të dëshirosh ti”.
Sheikh ‘Ashish tregon:
“Kështu unë me kënaqësi deklarova: “All – llahu Ekber” dhe ngazëllueshëm thirri: “La ilahe il – lAll-llah” dhe tha:
“me të vertetë Sheikhu ka memorizuar njëqind mijë hadithe”.
Kështu Sheikhu ynë qeshi; ishte si të kishte konfirmuar atë çka unë isha duke thënë.
Sheikh ‘Ashish më tej tregon:
“Nga përgjigjet e tij nga fillimi deri në fund nuk kishte kurrë (asnjëherë) përgjigje të qartë, kështu kjo nuk nënkupton asgjë, përveçse përulësinë e tij të skajshme (kulmore, të madhe)”
Elhamdulilah, me të vërtetë (sigurisht) Sheikhu ka memorizuar njëqind mijë hadithe
Sheikh ‘Ashish transmeton një incident, kur Imami i hadithit, Sheikh Muhammed Nasirudin el – Albani (All-llahu e mëshiroftë) ishte duke shpjeguar shkallët e ndryshme të dijes së hadithit, dhe Sheikh el – Albani shkoi duke thënë:
“el – Hafidh është ai i cili ka memorizuar njëqind mijë hadithe përgjatë me zinxhirin e tyre të trensmetuesve dhe tekstin (e çdo hadithi)”.
Kështu, Sheikh ‘Ashish pyet:
“Është e mundur për mua të jem i kënaqur në dijen që, Sheikhu ynë ka memorizuar njëqind mijë hadithe”?
Sheikh el – Albani tha:
“Kjo nuk të intereson ty”
Sheikh ‘Ashishi tha:
“Megjithatë, është nga ajo e cila më intereson mua”
Sheikh el – Albani tha:
“ …nuk të intereson ty”
Sheikh ‘Ashishi tha:
“Pra, a është e mundshme për mua që të them se Sheikhu ynë është hafidh”?
Kështu, Sheikh el – Albani heshti (nuk foli).
Sheikh ‘Ashish tha:
“Pra, a është e mundshme ta marr heshtjen tënde si përgjigje”?
Sheikh el – Albani tha:
“A nuk të thashe unë ty se kjo nuk të intereson ty”?
Sheikh ‘Ashish tha:
“Po. Kjo është nga ajo e cila më intereson mua. A është e mundshme për mua të interpretoj mospërgjigjen (tënde) si përgjigje’?
Kështu, Sheikh el – Albani heshti.
Dhe Sheikh ‘Ashishi ia përsriti këtë pyetje atij disa herë. Sheikh el – Albani recitoi:
“Dhe çfarëdo ju keni prej bekimeve (uratave, të mirave), atëhere ajo është prej All – llahut”
Dhe Sheikh ‘Ashishi me shpejtësi tha:
“A mund ta interpretoj këtë si një përgjigje”?
Sheikh el – Albani tha:
“Është për ty ta interpretosh atë si një përgjigje dhe është për ty ta interpretosh atë si të dëshirosh ti”.
Sheikh ‘Ashish tregon:
“Kështu unë me kënaqësi deklarova: “All – llahu Ekber” dhe ngazëllueshëm thirri: “La ilahe il – lAll-llah” dhe tha:
“me të vertetë Sheikhu ka memorizuar njëqind mijë hadithe”.
Kështu Sheikhu ynë qeshi; ishte si të kishte konfirmuar atë çka unë isha duke thënë.
Sheikh ‘Ashish më tej tregon:
“Nga përgjigjet e tij nga fillimi deri në fund nuk kishte kurrë (asnjëherë) përgjigje të qartë, kështu kjo nuk nënkupton asgjë, përveçse përulësinë e tij të skajshme (kulmore, të madhe)”
Similar topics
» Shejh albani, shkodrani që tronditi orientin!
» BBC: Amerika e aprovon vrasjen e Shejh Enuar Aulakit
» Vdiq " shejh el az'har "Muhamed Sejjid Tantavi
» BBC: Amerika e aprovon vrasjen e Shejh Enuar Aulakit
» Vdiq " shejh el az'har "Muhamed Sejjid Tantavi
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi