Motër Vëlla Një çast, të lutem!
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Motër Vëlla Një çast, të lutem!
Ti tani je ulur apo ngritur, s’ka problem.
Ndoshta do të lodhesh pak me mua.
Kërkoj nga ty që të meditosh !
Imagjino!
A imagjinove?
Më fal!
A e imagjinove Ditën e Kiametit duke u llogaritur?
Ti tani je në një vendqëndrim ku asnjëri nuk do të dëshironte të ishte, sepse ti do të shkosh në zjarr.
Çfarë do të shpresoje në atë kohë?!
Jam i sigurtë se do të thuash: “Më mirë të mos isha asgjë.”
A mendon se kjo çështje është kaq e lehtë? (Të lihesh pa u llogaritur)
Mirë!
Imagjinoje atë kohë kur do të të vijnë ty male me të mira!
Nga vijnë këto? A e di?
Nga pesë minutat që do ta lodhesh veten tënde çdo ditë.
Sa herë që i shton këto minuta, shtohen malet me të mira.
Dhe tani, shkruaj një mesazh në e-mail, sikurse kjo, për pesë minuta.
Ose më mirë thuaj: “S ubhanallahi ue bihamdihi, subhanallahil adhijm.” Dhe kjo për pesë minuta.
Tani peshorja jote u rëndua
Profeti (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Dy fjalë janë të rënda për peshoren, të lehta për shqiptim, të dashura për Allahun. Ato janë: “i ue bihamdihi, subhanallahil adhijm.”
A dëshiron ta rëndosh peshoren tënde më shumë, ndërkohë që ti je duke ndenjur ulur?
Atëherë, dërgoje këtë mesazh dhe këtë hadith tek të gjithë ata që i njeh dhe do ta gjesh peshoren tënde, inshallah, të rëndë në Ditën e Gjykimit, madje më të rëndë se sa ti e mendon.
A e di përse?
Sepse Profeti (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Kush vepron në Islam një vepër të mirë, do të ketë shpërblim për të dhe për atë që punon me të deri në Ditën e Gjykimit.”
O vëlla dhe ti motër e dashur! Merreni seriozisht, do të shpërbleheni për çdokënd që e merr këtë mesazh dhe punon me të deri në Ditën e Gjykimit.
Ndoshta do të lodhesh pak me mua.
Kërkoj nga ty që të meditosh !
Imagjino!
A imagjinove?
Më fal!
A e imagjinove Ditën e Kiametit duke u llogaritur?
Ti tani je në një vendqëndrim ku asnjëri nuk do të dëshironte të ishte, sepse ti do të shkosh në zjarr.
Çfarë do të shpresoje në atë kohë?!
Jam i sigurtë se do të thuash: “Më mirë të mos isha asgjë.”
A mendon se kjo çështje është kaq e lehtë? (Të lihesh pa u llogaritur)
Mirë!
Imagjinoje atë kohë kur do të të vijnë ty male me të mira!
Nga vijnë këto? A e di?
Nga pesë minutat që do ta lodhesh veten tënde çdo ditë.
Sa herë që i shton këto minuta, shtohen malet me të mira.
Dhe tani, shkruaj një mesazh në e-mail, sikurse kjo, për pesë minuta.
Ose më mirë thuaj: “S ubhanallahi ue bihamdihi, subhanallahil adhijm.” Dhe kjo për pesë minuta.
Tani peshorja jote u rëndua
Profeti (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Dy fjalë janë të rënda për peshoren, të lehta për shqiptim, të dashura për Allahun. Ato janë: “i ue bihamdihi, subhanallahil adhijm.”
A dëshiron ta rëndosh peshoren tënde më shumë, ndërkohë që ti je duke ndenjur ulur?
Atëherë, dërgoje këtë mesazh dhe këtë hadith tek të gjithë ata që i njeh dhe do ta gjesh peshoren tënde, inshallah, të rëndë në Ditën e Gjykimit, madje më të rëndë se sa ti e mendon.
A e di përse?
Sepse Profeti (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) thotë: “Kush vepron në Islam një vepër të mirë, do të ketë shpërblim për të dhe për atë që punon me të deri në Ditën e Gjykimit.”
O vëlla dhe ti motër e dashur! Merreni seriozisht, do të shpërbleheni për çdokënd që e merr këtë mesazh dhe punon me të deri në Ditën e Gjykimit.
melika- Moderator
- Numri i postimeve : 193
Data e Anëtarësimit : 15/04/2010
Similar topics
» Vëlla Ndalu/Stop dhe llogarite vehten
» Për ty motër...
» A e do lumturinë,oj motër!?
» Për çka të krijoi ALLAHU oj motër ?
» 1 pytje ju lutem qka dhe si duhet vepruar nese dikush nga krishteret me fyen ne kur-an dhe ne din te allahut
» Për ty motër...
» A e do lumturinë,oj motër!?
» Për çka të krijoi ALLAHU oj motër ?
» 1 pytje ju lutem qka dhe si duhet vepruar nese dikush nga krishteret me fyen ne kur-an dhe ne din te allahut
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi