Feja Islame
Es Selam Alejkum
Mirë se erdhët në Forumin islam! Me sa duket ende nuk jeni regjistruar.

Fjalë këshille dhe keqardhje për shperthimet ne tregje te pakistanit

Shko poshtë

Fjalë këshille dhe keqardhje për shperthimet ne tregje te pakistanit

Mesazh nga Ebu Amar prej Sun Mar 14, 2010 3:30 pm

Fjalë këshille dhe keqardhje për shperthimet ne tregje te pakistanit ”

بسم الله الرحمن الرحيم

الجبهة الإعلامية الإسلامية العالمية
Global Islamic Media Front


قسم اللغات والترجمة
Global Islamic Medi Front Prezanton

“Fjalë këshille dhe keqardhje për shperthimet ne tregje te pakistanit ”
Sheikh Atijjatullah(Allahu e ruajt)
بسم الله الرحمن الرحيم
Fjalë këshille dhe keqardhje për shperthimet ne tregje
Pergjigjje në pyetjen në lidhje me shpërthimet në Peshavar
Sheikh Attiyyatullah
-Allahu e ruajt-

Pyetja:
Për njerëzit e dijes dhe fesë, Lusim All-llahun qe ti fus nën mbrojtjen dhe kujdesin e Tij, dhe ti udhëzon në rrugën e së Vërtetës: A është e lejueshme të gëzohemi dhe të ndjehemi të lumtur sikurse rreth këtyre shperthimeve që ndodhën në tregjet Peshavar (në fund të tetorit, 2009) dhe të tregojmë kënaqësi për humbjet e shkaktuara tek ana e blerësve, tregtarëve dhe në popullaten në përgjithsi, bazuar në faktin se ata kanë mangësi serioze në çështjet e fesë, duke menduar vetëm për jetën e tyre tokësore dhe mjete jetese, duke u përmbajtur nga Xhihadi, duke braktisur Muxhahidat, dhe që jetojnë nën autoritetin e një qeverie femohues pa ndonjë kujdes të mëparshëm? Ju lutem shpjegoni të vërtetën për ne në këtë çështje, inshAllah All-llahu ju udhëzon dhe do t'ju shpërblej më të mirë në emër tonë dhe pjesës tjetër të muslimanëve.
Përgjigja:
Gjithë falënderimi i qoftë All-llahut, paqja dhe bekimi qofshin mbi të dërguarin e All-llahut, si dhe familjen e tij, shoket, dhe të gjithë të tjerët që ndjekin udhëzimin e tij. Për të vazhduar:
Nuk është e lejueshme të gëzohemi dhe të jemi te gëzuar rreth këtyre shperthimeve (të tilla si shpërthimet në shaëar të përmendura), dhe nuk është e lejuar të shfaqim kënaqësi për humbjet e shkaktuara tek tregtarët dhe tek të tjerët të pranishëm në treg ose që jetojnë në qytet. Përkundrazi, kjo është formë e korrupsionit-përhapje, gënjeshtër, shtypje, shkelje, dhe në kundërshtim me fenë e pastër të Islamit. Njeriu duhët të besoj se këto bombardime nuk janë të kryera nga ata që besuan All-llahun dhe ditën e fundit, e lëre më nga një Muxhahid në rrugën e All-llahut. Përkundrazi, nëse ka ndonjë ndjenjë dhe qëndrim të lejuar nga Islami për këtë ngjarje, është se një mysliman duhet të ndjej pikëllim dhe hidhërim në lidhje me të. Në të vërtetë ne i përkasim All-llahut dhe vetëm te Ai është kthimi ynë.
Shpjegim:
Arsyeja pse nuk lejohet që të gëzohemi dhe të ndjehemi të lumtur është se ato janë një formë e përhapjes se korrupsionit, gënjeshtëres, shtypjes, mizoris e në kundërshtim me fenë e pastër të Islamit siç kemi përmendur, dhe kjo është një fakt i njohur, në të cilën nuk mund të ketë dyshim se nuk është e lejuar të gëzohemi dhe të ndjehemi të lumtur për çdo gjë që i përshtatet përshkrimit fetar të përmendura më lart.
Një musliman e do atë që All-llahu dhe i dërguari i Tij duan,dhe ai gëzohet dhe ndihet i lumtur në këtë. Çfarë Allahu dhe i dërguari i Tij duan janë mirësia,ndershmeria, veprat e mira, drejtësia, udhëzimi dhe e vërteta, dhe e kundërta e kësaj është përhapja e korrupsionit, shtypja, shkelja, humbja, dhe falsiteti. Një person nuk mund të jetë besimtar, pa këtë. Ky është një kusht i besimit, siç përcaktohet nga feja. Nëse ky kusht nuk është plotësuar, ai është një hipokrit dhe jobesimtar në zemrën e tij, ne kërkojmë mbrojtje te All-llahu.
Disa njerëz mund ta keqkuptonjë çfarë ata duhet qe të urrejne dhe te duan. Një shembull i kësaj është se ai mund të mendojë se një musliman i caktuar meriton të vritet, e të gezohet dhe të ndjen lumturi mbi vdekjen e tij, por kjo është diçka që nuk mund të imagjinohet në lidhje me masat muslimane për të cilat qendrimi i tyre fetar (nëse ata janë të drejtë apo mëkatar ) është i panjohur, duke përfshirë fëmijët e tyre, gratë, pleqtë, dhe fisnikët. Ata janë të nivele të ndryshme të besimit. Nuk është e mundur për një besimtar të gëzohët dhe të ndjehët i lumtur me vdekjen dhe asgjësimin e tyre kolektiv!
All-llahu na ka informuar për gjendjen e hipokritëve dhe si ...
﴿إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا ﴾

“Nëse ju vjen ndonjë e mirë, ata i brengos, nëse ju gjen ndonjë e keqe, ata gëzohen, por nëse ju duroni dhe ruheni nga gjynahet, dinakëritë e tyre nuk mund t’ju dëmtojnë aspak. Vërtet Allahu ka dijeni për çdo gjë që punojnë ata.” Ali Imran 120

﴿إِن تُصِبْكَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ ۖ وَإِن تُصِبْكَ مُصِيبَةٌ يَقُولُوا قَدْ أَخَذْنَا أَمْرَنَا مِن قَبْلُ وَيَتَوَلَّوا وَّهُمْ فَرِحُونَ﴾
“Nëse ty të vjen ndonjë e mirë, ata hidherohen; nëse të godet ndonjë e keqe, ata thonë: “ Sa mirë që i morëm masat që më parë” dhe largohen të gëzuar” Et Teube 50
Ky është përshkrimi i hipokritëve. Ata gëzohën me dhimbjet dhe vështirësitë që i ndodhën Pejgamberit s.a.v.s. dhe muslimanëve dhe ata ndiejnë dhimbje dhe mërzi kur muslimanët i godet ndonjë e mirë. 1
[1]Fakti se lloji i këtyre bombave në tregjet e vendeve muslimane janë akte të falsitetit, të keqës, korrupsionit, shtypjës, mizorisë e në kundërshtim me fenë e pastër të Islamit, është shumë e qartë.

Të gjithë dijetarët, ne fakt të gjithë muslimanët, e dinë shumë mirë se ata kane ne shenjester muslimanë të pafajshëm dhe derdhin gjakun e tyre që All-llahu e ka ndaluar. Si rezultat, ka pasur dhjetëra të vdekur dhe plagosur dhe shumë prona te muslimanëve jane shkatërruar. Dëmi dhe e keqja të cilat rrjedhën nga kjo nuk jane të fshehura për askënd.

Është një fakt i njohur për të gjithë që është e ndaluar të veprohët kundër një jetë muslimane. Rreptesia e fesë në këtë aspekt është poashtu diçka e njohur. Ajo i ka dhënë shumë rëndësi kësaj teme, është konsideruar si një nga mëkatet më të mëdha pas shirkut.
Allahu ka ndaluar vrasjen e paligjshme në lloje të ndryshme dhe ne numer te shumta-të teksteve të sigurta e të qarta.[2]
Është e mjaftueshme për myslimanët për t'iu referuar librit me titull "El-wat Targheeb-Tarheeb" nga El-Mundhiri, në kapitullin e quajtur, "Paralajmërim kundër vrasjës së njeriut në mënyrë të paligjshme të cilën Allahu e ka ndaluar" për të parë gjërat që fusin frikën në zemrat dhe rrënqethin qimet në lëkurën e dikujt.
Në tregimet e Usame b. Zeid dhe Al-Miqdad b. Amr, Allahu qoftë i kënaqur me ata të dy, ka një mësim të veçantë për ata Muxhahid të vërtetë në rrugën e All-llahut, të cilët u digjen për All-llahun dhe ditën e gjykimit, për të cilët All-llahu thotë:
﴿تِلْكَالدَّارُالْآخِرَةُنَجْعَلُهَالِلَّذِينَلَاي ُرِيدُونَعُلُوًّافِيالْأَرْضِوَلَافَسَادًا﴾
“Sa për shtëpinë e botës tjetër, Ne do ta caktojmë atë për ata që nuk kërkojnë as madhështi e as ngatërresa në Tokë. Përfundimi (i mirë) është për ata që ruhën nga të këqijat.” El Kasas 83
Ai gjithashtu tha:
﴿ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ﴾

“ O besimtarë! Nëse ndokush prej jush braktis besimin e vet, dijeni se Allahu do të sjellë njerëz, që i do dhe që e duan; të përulur me besimtarët dhe të ashpër me femohuesit; që luftojnë në rrugën e Allahut dhe nuk i tremben qortimit të asnjë qortuesi. Kjo është mirësia e Allahut, të cilën Ai ia jep kujt të dojë. Allahu është Bujar i madh dhe i Gjithëditur.” El Ma’ide 54
Unë do të përmend dy histori këtu si një kujtesë, në mënyrë që lexuesi mund t'i referohet atyre haditheve që të shoh pasurinë e mësimeve që mund të nxirrën si dhe qfare kanë thënë dijetarët për këto dy hadithe
Tregimi i Usame b. Zaid:
Buhariu dhe Muslimi shenojn një hadith të transmetuar nga Usame bin Zeid r.a. në të cilin ai thotë:
I dërguari i Allahut s.a.v.s. na dërgoi në një ekspeditë kundër klanit El-Huraka nga Xhuhaina. Ne sulmuam ata në agim dhe I mundëm ata. Një ensar dhe unë e ndoqëm njërin prej tyre. Kur ne e kapëm atë, ai tha: "La Ilahe Il-l-Allah!" Ensari u përmbajtë, por unë e qëlloja atë me shtizën time derisa ai vdiq. Kur jemi kthyer mbrapa, ky lajm i arriti Profetit s.a.v.s. dhe ai më tha: “O Usame! Ti e vrave atë pasi që tha La Ilahe Il-l-Allah?!"
Unë i thashë: “O i dërguar i Allahut ai vetëm e thoshte atë që të shpëtonte!”
Ai [prap] tha: : “O Usame! Ti e vrave atë pasi që tha La Ilahe Il-l-Allah?!"
Ai e përsëriti këtë vazhdimisht .Ai vazhdoi duke përsëritur këtë deri sa dëshirova që te kisha pranuar Islamin ne kete ditë. "

Tregimi i El-Mikdad b. Amr
Buhariu dhe Muslimi shënojnë një hadith të transmetuar nga El-Mikdad b. Amr El-Kindi, person i cili kishte qenë dëshmitarë/pjesëtar i luftës së Bedrit me të Dërguarin e Allahut s.a.v.s., në të cilin thuhët:
"O i Dërguari i All-llahut! Në qoftë se takoj një të pafe dhe fillojë të luftoj me atë, dhe ai ma pret dorën time me shpatën e tij, dhe pastaj shkon larg në një pemë, duke kërkuar strehim, duke thënë: "Iu kam nënshtruar All-llahut!" A ta vrasim edhe pasi ai thotë këtë? "
I dërguari i Allahut s.a.v.s. tha: “Mos e vrit.”
Ai tha : “O i dërguari i Allahut, por ai ma preu dorën e pastaj e tha këtë. A nuk duhët ta vras?”
I dërguari i Allahut iu përgjigj: “Mos e vrit. Në qoftë se e mbyt, ai do të jetë në atë gjendje në të cilën ti ke qenë para se ta vrasësh atë(në islam), ndërsa ti do të jesh në atë gjendje në të ciliën ai ka qenë para se të thotë atë të cilën e ka thënë.
Allahu thotë:
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا ضَرَبْتُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَتَبَيَّنُوا وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ أَلْقَىٰ إِلَيْكُمُ السَّلَامَ لَسْتَ مُؤْمِنًا تَبْتَغُونَ عَرَضَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فَعِندَ اللَّهِ مَغَانِمُ كَثِيرَةٌ ۚ كَذَ*ٰلِكَ كُنتُم مِّن قَبْلُ فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْكُمْ فَتَبَيَّنُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا ﴾
“O ju që besuat, kur marshoni në rrugën e All-llahut (për në luftë), të jeni të matur (të mos nguteni), e mos i thoni atij që ju shpreh selamin (besimin): "Nuk je besimtarë!", duke kërkuar me të mjet (mall) të jetës së kësaj bote, tek All-llahu janë begatitë e mëdha. Ashtu (jo besimtarë) ishit edhe ju më parë, e All-llahu ju dhuroi (besimin), pra sqaroni mirë! All-llahu e di në hollësi çka veproni.” En Nisa 94
Në një hadith të Buhariut dhe Muslimit, Ibn Abasi në lidhje me pjesën e ajetit Kuranor:
“e mos i thoni atij që ju shpreh selamin (besimin): "Nuk je besimtarë!" thotë:
Një njeri kishte disa dele. Muslimanët e kapën atë, dhe ai tha: "Selam Alejkum (Paqja qoftë mbi ju)" për ata. Ata e vranë atë dhe morën delet e tij, dhe kështu All-llahu zbriti këtë ajet ku Ai tha:
“duke kërkuar me të mjet (mall) të jetës së kësaj bote.”
Rregullat e njëjta vlejn edhe për pasurinë dhe pronat e muslimanëve. Fakti që nuk lejohet te sulmohen (demtohen etj) ata (muslimanet) është diçka e njohur nga të gjithë muslimanët. Të gjitha këto gjëra janë mbledhur së bashku në një thënie të Pejgamberit s.a.v.s. :
Është e ndaluar për një Musliman që të veprojnë kundër jetës, pasurisë dhe nderit të muslimanëve. (Transmetuar nga Muslimi dhe të tjerët)
Është e ndaluar t’i dëmtosh dhe t’i ngacmosh ata. Për më tepër është e ndaluar edhe të trembësh ata në mënyrë të paligjshme, do të thotë pa lejen e fesë së pastër.
Ndalimi i të gjitha këtyre gjërave dhe tekstet që ndalojnë dhe paralajmërojnë kundër tyre janë të njohura në fe, gjithë falënderimi i qoftë All-llahut, dhe kështu ne nuk do të thellohemi shumë dhe të përmendim argumentet e tyre të veçanta.
Ju duhet të dini se në këtë çështje, si dhe në çështje tjera, njerëzit shkojnë në dy ekstremet dhe në një mesatare. Ka disa që kanë shpërfillur këtë ndalim të madhë dhe serioz dhe kërcënojnë tekstet në lidhje me këtë. Ata derdhin gjakun e muslimanëve dhe nuk i kushtojn aspak kujdes, ata nuk kanë respekt për të, as nuk kanë frikë All-llahut në këtë drejtim , duke mos shpresuar në shpërblimin e All-llahut. Shembuj të këtyre njerëzve janë udhëheqësit tiranik kufar (jobesimtar), All-llahu i mallkoft ata, sektet e ndryshme jobesimtare që atribojnë veten në Islam, mëkatarë tiranik, njerëzit e degjeneruar mëkatarët e kësaj bote, grabitës, vjedhëset dhe njerëz të fiseve injorante të disa vendeve dhe disa tjera si ato. Havarixhët gjithashtu bien në këtë kategori, siç dëshmohët në disa vende.
Tjerët, për shkak të këtyre teksteve dhe paralajmrimeve të rrepta, përmbahen nga luftimet dhe vrasjen e atyre gjaku i të cilëve është i lejueshëm, apo ndonjëherë edhe i detyrueshëm për t’u derdhur. Ata përmbahën nga format e detyrueshme të Xhihadit, si Xhihadi kundër femohuesve dhe ushtrive të tyre, dhe "Partitë refuzuese", të cilat refuzojnë të zbatojnë disa nga aspektet e jashtme të Islamit, duke argumentuar se ata frikësohen se do të derdhin gjak, shkatërrojnë pronën Muslimane, dhe do tu shkaktojë atyre dëm dhe frikë!

Prej tyre janë ato me motivim të dobët që e shohin vdekjen në luftë të jetë e denueshme, duke mos ditur asgjë rreth luftës dhe betejës. Trupat e tyre janë të butë dhe delikate të jetojnë jetën e plotë, shpenzime të tepruara, dhe rehati në shtëpitë e tyre dhe projektet e pa probleme islame të bazuara mbi aleancë të dyshuar "natyrore", që tregon rëndësinë e dashurisë për atdheun, duke zgjedhur këtë jetë dhe dashurinë për paqe dhe siguri, edhe në qoftë se ajo shkon në dëmë të fesë. Sa shumë u ngjajnë atyre për të cilët All-llahu tha:
﴿أَوَمَن يُنَشَّأُ فِي الْحِلْيَةِ وَهُوَ فِي الْخِصَامِ غَيْرُ مُبِينٍ ﴾
A, atë që rritet me stoli e në dialog është i paqartë(ia përshkruajnë Zotit)? Ez Zuhruf 18
Një nga këta ekstremist të devijuar shkroi në faqen e internetit të tyre se paqja dhe siguria është më e preferuar dhe është më e rëndësishme se Teuhidi, duke dëshmuar(Allahu e shkatërroft atë) me thënien e All-llahut:
﴿ وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَـٰذَا الْبَلَدَ آمِنًا وَاجْنُبْنِي وَبَنِيَّ أَن نَّعْبُدَ الْأَصْنَامَ ﴾
“(përkujto) Kur Ibrahimi tha: “Zoti im! bëne këtë qytet të sigurt dhe më mbro mua e bijtë e mi nga adhurimi i idhujve (statuja gurësh).”Ibrahim 35
Ky gënjeshtar pohoi se fakti se Ibrahimi I beri lutje All-llahut për të bërë këtë një qytet të paqes dhe të sigurisë para se tij kërkoj Atij ta largoj atë dhe fëmijët e tij nga adhurimi i idhujve, është një provë për këtë!
Lloji i këtyre njerzëve dhe atyre sikurse i ka përshkruar i dërguari i Allahut s.a.v.s. duke thënë:
«Në qoftë se shihni ata që përmbahen në ajetet të cilat nuk janë plotësisht të qarta, të jeni të kujdesshëm ndaj tyre, sepse ata janë ata të cilët Allahu i përmend»
Ky hadith është shënuar nga Buhariu dhe Muslimi , transmeton Aisha r.a. si shpjegim i ajetit Kuranor :
﴿فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِيلِهِ ﴾
“…E ata, që në zemrat e tyre kanë anim kah e shtrembëta, ata gjurmojnë atë që nuk është krejt qartë për të shkaktuar huti, e kinse kërkojnë komentin e tyre…” Ali Imran 7


Ka edhe të tjerë që ndjekin dëshirat e tyre e që bien në këtë kategori. Kërkojm mbrojtje nga Allahu nga punët e tyre të liga.
Allahu udhëzoi njerëzit e Xhihadit në rrugën e tij me njohuri dhe mirëkuptim për të vërtetën në ato çështje, të cilat njerëzit i ndryshonin. Ata përmbushën atë që është e saktë, duke u sillur me çdo çështje në mënyrë të duhur dhe në përputhje me rrethanat. Ata përmbushën konceptin e "Aleancës dhe Armiqësisë" (Al-Ëalaa’ ëal-Baraa), ata përpiqen për të përmbushur të gjitha aspektet e fesë, aq sa kanë aftësi, duke kërkuar ndihmë nga Zoti i tyre. Ata përmbushin detyrimin e kohës, e cila është për t'u përballur me braktisjet e madhe tiranike në kohët e sodit,sikurse qe luftojn armiqët e Allahut te pafet të cilët kane sulmuar tokat e muslimanëve, nga krishterët, hindusit dhe të tjerët. Ata gjithashtu bëjnë aq sa munden për të mbrojtur gjakun musliman dhe pronën e tyre dhe respektimin e paprekshmërisë së saj, duke vazhduar me obligimin e Xhihadit. All-llahu është Zoti i tyre dhe Mbrojtësi, dhe është Ai, I Cili do t'i shpërblejë ata dhe do t'i ndihmoj ata.
Nga kjo kuptojm se këto bombardime nuk janë kryer nga ana e Muxhahidave. Ato janë kryer vetëm nga ata të cilët nuk besonjë Allahun dhe ditën e Gjykimit. Ato janë kryer vetëm nga kriminelë , armiq të Allahut . Ne fuqimisht besojmë se ato janë kryer direkt nga armiqtë tanë të pafe, ose nëpërmjet kontraktorëve të sigurisë kriminale të tilla si Blackwater dhe të ngjashme si ato, apo grupe të tjera të papastra qe punojne nën Inteligjencën Pakistane (ISI) ose disa general të ndotur në ushtri. Ka qenë një rritje substanciale e këtyre kontraktuesve në Pakistan, dhe të gjithë njerëzit kanë parë dhe dëgjuar për ta. Lusim All-llahun që t’u dështojnë planet atyre
Kjo është diçka që nuk është e pazakontë në luftë. Ajo do të pritet. Armiqtë tanë kanë bërë shumë gjëra të ngjashme në Afganistan, Irak, Algjeri, dhe vende të tjera. Kushdo që kërkon prova për këtë mund të mos gjeni ndonjë prove, pasi armiqët janë shumë të mirë në fshehjën e gjurmëve të tyre, pasi ato janë zakonisht operacione speciale të zbulimit. Megjithatë, shenjat e tyre janë të qarta për ata që qëndrojnë nën-luftë dhe jetojnë atë.
Për këtë arsye, muslimanët duhet ta kuptojnë këtë, dhe Muxhahidat duhet sqaruar edhe këtë çështje, të paralajmërojnë njerëzit dhe t’i informojnë ata. Ne duhet të kuptojmë se kjo është një lloj i gjykimit nga All-llahu."...se All-llahu mund t'i provoj ata që do të ndihmojnë Atë dhe të dërguarit e Tij në fshehtesi,", kush do të ndihmojë fenë e Tij, kush do të qëndrojë për të vërtetën dhe popullin e saj, kush nuk do të pengohet nga këto gjykime nga Xhihadi i vërtetë në rrugën e All-llahut, për të bërë fjalën dhe ligjet e All-llahut supreme , nga të qenit me Muxhahidat dhe duke ndihmuar ata aq sa munden, dhe kush është ai që nuk do krah me armiqtë e All-llahut, ne kërkojmë strehim tek Ai.
﴿إِنْ هِيَ إِلَّا فِتْنَتُكَ تُضِلُّ بِهَا مَن تَشَاءُ وَتَهْدِي مَن تَشَاءُ ۖ أَنتَ وَلِيُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۖ وَأَنتَ خَيْرُ الْغَافِرِينَ ﴾
“Kjo është vetëm sprovë e Jotja, që me të e bën të humbur atë që do, dhe e vë në rrugë të drejtë atë që do. Ti je mbrojtësi ynë, pra falna e mëshirona, se Ti je më i miri që falë (gabimet).” El A’raf 155
Besimtari i fortë dhe i mençur musliman i cili e kupton gjerësin e fesë së tij Muxhahide përpiqet për të konstatuar të vërtetën, i jep çdo aspekti hakun e vet, e di të mirën dhe e mbështet atë, dhe e di mëkatin dhe ndalon nga ajo aq sa ai mundet.
Kjo çështje është shumë e qartë për ne. Këto shpërthime janë planifikuar dhe zbatuar nga armiqtë e pafe të All-llahut me të cilat u përpoqën të fajësojnë Muxhahidat të shkaktojnë që myslimanët të urrejnë ata, të shkëputën nga Muxhahidat dhe populli mysliman që mbështet dhe strehon ata, që të prishin imazhin e Muxhahidave në Pakistani dhe në të gjithë botën, që të trembin Ummetit musliman larg nga Xhihadi, për të ulur moralin e tyre nëpër këto aksidente dhe për t'i bërë ata të ndjehen të dëshpëruar për rezultatet e Xhihadit!
Këto janë qëllimet e tyre, dhe nuk janë të fshehta për ata që mendojnë.
Dhe si Sheikh Mustafa Abul-Yazid, Allahu e ruajt dhe i dhashtë sukses, ka thënë në një deklaratë të lëshuar nga As-Sahab Media:
Të gjithë myslimanët duhet ta kuptojnë se kjo është e pamundur që Muxhahidat të kryejnë akte të tilla të turpshme, pasi që ata janë ata që kanë dal në rrugën e Xhihadit në emër të Allahut, në mbrojtje të Islamit, tokës, nderit dhe jetës së muslimanëve e cila është thyer dhe përdhosur nga Kryqëtarët dhe mosbesimtaret.
Ne besojmë qe lloji i këtyre bombardimeve janë kryer nga ana e armiqëve të Allahut nga Kryqtarët dhe ndihmësit e tyre nga qeveria dhe inteligjenca. Kjo është vetëm një aspekt i luftës së tyre të shthurur. Si mund të mos jetë e vertet (kjo qka themi ne) , kur ( e dijme se ) ata janë ata që nuk respektojnë asnjë lidhje, qoftë familiare apo të besëlidhjes, në lidhje me muslimanët? Ata nuk kanë aspak konsideratë për kurfarë shenjtërie dhe gjaku i muslimanëve për ata nuk ka kurfarë vlere.
Gjithkush e di sot se si Blackwater dhe organizatat e tjera kriminale që operojnë lirisht në Pakistan e mbështetin këtë regjim të korruptuar të kriminelëve dhe aparatin e saj të sigurisë. Ata i kryejnë këto akte të urryera, dhe pastaj ata përdorin pipëzat e tyre në media për ta akuzuar Muxhahidat dhe të prishin imazhin e tyre.
Disa nga faktorët që dëshmojnë për përfshirjën e tyre në këto bombardime janë :
a)Kjo ishte politikë e zbatuar në Irak dhe Afganistan, dhe sot shohim amerikanët e shthurur duke e zbatuar atë në Pakistan. Ata vetë kanë deklaruar se ata do të përdorin përvojën e tyre (të fituar atje), siç e keni parë.
b)Koha e këtyre bombardimeve përkoi me vizitën e disa zyrtarëve amerikanë në Pakistan. Kjo është kështu që ata mund të theksojne në konferencat e tyre për shtyp se është punë e terroristëve të cilët janë përgjegjës për këto akte, dhe jane vetëm këta terroristët të cilët ata janë duke synuar në vendet e tyre të fshehura në rajonet fisnore, duke pretenduar se ata janë vetëm mbështetës te qeverisë Pakistanize dhe popullit për ti përfunduar ata
c)Armët dhe eksplozivët ishin gjetur rastësisht te disa zyrtarë të Blackwater dhe diplomatët e tjerë perëndimorë në Pakistan, një fakt që edhe raportoi media. Megjithatë, kjo çështje u mbyll shpejt. E vërteta e fshehur është shumë më e keqe, që do te thotë se ata kanë plane, Allahu i turpërofte ata, për të mbytur të gjithë ata që mbështesin apo simpatizojne Muxhahidat, pa marë parasysh se a janë studiues, predikues, apo intelektual, shkrimtar, reporter apo të tjerë, të njohur.
d)Këto shpërthime janë të kryera nga shpërthyes të ngarkuar (VB) IED(Mjete të improvizuara shpërthyese)të vendosur në sheshe. Këto janë metoda të njohura të zbatuara nga agjencitë e zbulimit në gjithë botën, dhe ka shumë shembuj të kësaj në Irak dhe vende të tjera
Vëllezërit e mi muslimanë, padyshim fajtorët e vërtetë të këtyre shpërthimeve janë ata që janë duke i goditur fshatrat, shtëpitë, dhe xhamitë muslimane në viset malore të Afganistanit me bomba të cilat peshojnë me tona.
Dua t’i shtoj kësaj: ata që janë prapa këtyre krimeve janë të njejtit që kanë demoluar Xhaminë e Kuqe mbi kokat e nxënësve të pastër dhe të papërlyer meshkuj dhe femra , të cilët ishin duke u lutur dhe lexuar Kuran. Janë këta ata të cilët bombardojn zonat urbane dhe malore duke shkatruar (zhdukur) fshatrat e tyre Swat dhe Waziristan, ata janë ata që vranë gati 200 njerëz të pafajshëm të varfër që u mblodhën rreth një kamioni me benzine në Kunduz, duke vrarë edhe qindra të tjerëve në Herat, Ghazni dhe vende të tjera.
Kështu qe ,Muxhahidat në organizata të ndryshme te besueshme dhe te mirenjohura te Xhihadit nuk bëjnë këto llojë gjërash. Sigurisht jo! Lusim All-llahun t’i mbroj ata dhe tu dhuroj atyre sukses, dhe të na ofroj te gjithe neve strehim nga kurthet e tyre(mosbesimtarve)devijuese.
Ne dhe pjesa tjetër e Muxhahidave besojm se nëse një grup ka kryer akte kriminale te ngjajshme si keto , (dhe dhashtë All-llahu që nuk do të ndodhë), me dëshirë dhe me qëllim, ajo nuk do të mund të quhej më një organizatë e xhihadit. Përkundrazi, ajo do të quhet një grup i të humburve dhe të devijuarve. Kërkojmë falje nga Allahu, mirëqenie dhe siguri, dhe kërkojm strehim tek Ai nga ato gjëra që sjellin tek Ai hidherim te madh dhe zemërim.
Për këtë arsye, nëse ka ndonjë mundesi se ata që kryen këto shpërthime janë njerëz të cilët e përshkruajnë veten e tyre në Islam dhe Xhihad, ne dëshmojmë se në qoftë se ata qëllimisht dhe vullnetarisht e bënë këtë, ata janë të devijuar dhe kanë vepruar në kundërshtim me fenë. Ata nuk janë Muxhahida, por janë kriminel që bëjnë kërdi. Ata duhet të ndalohën dhe dënohën sipas udhëzimeve islame, përndryshe, ne të gjithë do të jemi nën zemërimin, mallkimin dhe dënimin e All-llahut. Por në realitet, mundesia e kësaj është i papërfillshëm, dhe gjithë falënderimi i takon All-llahut, Muxhahidat nuk mund ta bëjnë këtë me siguri. Unë vetëm e kam përmendur këtë në mënyrë që të shpjegojë qëndrimin islamik rreth kësaj çështje. Lusim Allahun që neve dhe gjithë muxhahidat të na mbrojë nga kurthet devijuese dhe të mbroj fushëbetejat e xhihadit nga gjitha këto devijime. Amin
Shënim: Nëse pytet se mos kjo ka ndodhur si një gabim i Muxhahidave.
Unë them se mundesia e ndodhjës së kësaj per shkak te kjartesimit te vertetes ,se mundësia që këtë ta kenë bërë Muxhahidat është i papërfillshëm. Diçka e ngjashme mund të ndodhë në çdo luftë dhe punë të tjera njerëzore, por kjo rrallë ndodh. Një shembull mund të jetë se një makinë e mbushur me eksploziv largohët nga destinacioni i saj, por pa qëllim Shpërthen për shkak të një gabimi njerëzor. Diçka si kjo mund të ndodhë në luftë dhe janë konsideruar fatkeqësi dhe sprova si të gjithë të tjerat që prekin njerëzit, ose direkt ndodh për shkak të një gabim të njeriut apo nga Percaktimi Hyjnor (El-Kadr). ). Sido që të jetë, ajo është nga All-llahu dhe në çdo gjë që ndodh ka urtësi të plotë dhe arsye.
Me njohuritë tona mbi Muxhahidat, ne I pastrojmë ata prej kësaj, sepse ne e dimë për besimin e tyre fetarë dhe përkujdesin, dhe I gjithë falënderimi i qoftë All-llahut. Sa për ata që janë larg dhe nuk janë të njohur me Muxhahidat, ata duhet të jenë të drejtë dhe te ushqejn mendime të mira për Muxhahidat në rrugën e All-llahut, muslimanët dhe predikuesit fetar. Ata duhet të kuptojnë se ata janë objektivat e, tiranëve të pafe, gënjeshtrave, shpifjeve dhe mediave të tyre. Ata duhet të mendojnë për pikat e mëparshme të përmendura, ngjashmërisë midis këtyre ngjarjeve të përsëritura dhe politikës së njohur dhe të përqendruar në përpjeket për t’i ndarë bazat e tyre te njohura që janë streha e tyre, pasi ata përsërisin qëndrimet e tyre, dhe All-llahu është i mjaftueshëm për ne. Si ka mundësi që Muxhahidat të kryejnë akte të tilla të cilat largojnë njerëzit dhe pengojnë ata nga thirrja në Islam, Xhihadi, dhe për të krijuar urrejtje mes tyre(njerëzve) dhe Muxhahidave? Kundër kujt u kryen këto akte? Kundër popullit të tyre, fiseve, dhe familjes të cilët janë djep dhe shtëpia e tyre.A mund të jetë bërë kjo nga dikush që ka një grimë mençurie? Ne kërkojmë strehim nga All-llahu se ne jemi braktisur. All-llahu është Një i cili udhëzon në të vërtetën. Kushdo që kërkon ndihmë nga All-llahu, All-llahu e ndihmon atë.
﴿وَمَن يَعْتَصِم بِاللَّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ ﴾
“Si bën të mos besoni, kur juve janë duke iu lexuar (duke iu shpallur) ajetet e All-llahut dhe kur në mesin tuaj gjendet i derguari i Tij? E kush i përmbahet fesë së All-llahut, ai padyshim është i udhëzuar në rrugën e drejtë.” Ali Imran 101
Muxhahidat kanë përseritur në mënyrë të vazhdueshme pafajësinë e tyre në lidhje me këto bombardime. Ata kanë lëshuar deklarata që ndalojn gjërat më pak të rëndësishme se kjo, edhe ato gjëra që ndonjëherë mbajnë peshë, të tilla si goditja e të pafeve, mosbesimtarët, dhe udhëheqësit e ushtrive të tyre dhe agjencive të sigurisë në vende publike, si tregje, rrugë, xhami, dhe të tilla, sepse kjo çon në vdekjen edhe të muslimanëve . Edhe pse ne shohim lejueshmërinë e tyre në disa prej këtyre situatave,sikurse edhe dijetarët tanë kanë deklaruar gjithashtu–ku argumentet mund të gjenden në referencat e tyre të duhura[3],por(per bere ate)jane disa kushte dhe udhezime te qarta per kete , dhe tërë lavdërimi është për All-llahun, Zoti i gjithçkaje që egziston.
I gjithë falënderimi i qoftë All-llahut, Muxhahidat i përmbahen fesë. Ata nuk luftojn as nuk vrasin këdo përveç atyre të cilët feja i ka lejuar. Ata e bazojnë punën e tyre rreth fikhut dhe provave të tyre legjislative. Ata dallojnë mes gjakut të lejuar dhe të ndaluar, dhe ata janë të rreptë dhe të mençur në këtë. Ata marrin masa paraprake dhe janë të kujdesshëm në këtë çështje. Muxhahidat e TTP, Keshilli I Bashkuar I Muxhahidave, Al-Kaeda dhe të tjerët kanë deklaruar disa herë se në Pakistan, caku i tyre i vetëm janë forcat e sigurisë dhe ushtrisë së qeverisë femohues, inteligjencën e tyre, të policisë, dhe të gjitha forcat e tjera ushtarake dhe të tjera të tilla cilat mbrojnë dhe ruajnë ata; ata që drejtpërdrejt dërgohën nga qeveria. Ata gjithashtu synojnë politikanët e pafe qeveritarë, të cilët luftojn kundër All-llahut, fesë së Tij dhe ligjevë të Tij, së pari duke marrë të gjitha masat dhe mjetet e verifikimit, duke i lënë gjërat në të cilat nuk mund të ketë ndonjë dyshim. Muxhahidat kuptojnë se çfarë i ka ndodhur këtij Umeti dhe shoqëritë e tyre janë një përzierje e njerëzve të së mirës dhe së keqës, njerëzit kanë dyshime, dhe se si kjo kërkon perkujdesje dhe kujdes të rrept, që ata të bëjnë justifikime për njerëz, dhe se ata tregojnë mëshirë, dhembshuri dhe tolerancë për njerëzit. Ata e dinë që duke e bërë një gabim në justifikimin e dikujt është më i mirë se sa një gabim në dënimin e dikujt, për më tepër që këta njerëz janë njerëzit të tyre, familjet e tyre, dhe ata që iu japin strehim atyre. Lavdi i qoftë All-llahut!
Ne lusim Allahun që tu jepë atyre sukses , t’i drejtoj hapat e tyre dhe t’u ndihmoj me ndihmen e Tij si dhe t’iu japë fitore kundër të pafeve.
Allahu thotë :
﴿أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ عَلَىٰ نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ ! الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِن دِيَارِهِم بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَن يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ ۗ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا ۗ وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ ! الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُور﴾
“Atyre që po sulmohen me luftë, u është dhënë leje të luftojnë, për shkak se u është bërë padrejt, e All-llahu ka fuqi për t'u ndihmuar atyre (muslimanëve). (U lejuan të luftojnë) Ata, të cilët vetëm pse thanë: “All-llahu është Zoti ynë!” u dëbuan prej shtëpive të tyre pa kurrfarë të drejte. E sikur All-llahu të mos i zbrapste disa me disa të tjerë, do të rrënoheshin manastiret, kishat, havrat e edhe xhamitë që në to përmendet shumë emri i All-llahut. E All-llahu patjetër do ta ndihmojë atë që ndihmon rrugën e Tij, se All-llahu është shumë i fuqishëm dhe gjithnjë triumfues. (Ai ndihmon) Ata të cilët kur Ne u mundësojmë vendosjen në tokë, e falin namazin, japin zeqatin, urdhërojnë për të mirë dhe largojnë prej të keqes. All-llahut i takon përfundimi i çështjeve.” Haxh 39-41Dhe Ai s.v.t. thotë:
﴿وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَ*ٰلِكَ فَأُولَـٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ﴾
“Atyre nga mesi juaj të cilët besuan dhë bënë vepra të mira All-llahu u premtoi se do t’i bëjë zotërues në atë tokë ashtu si pat bërë zotërues ata që ishin para tyre dhe fenë të cilën Ai e pëlqeu për ta, do ta forcojë, e në vend të frikës Ai do t’u dhurojë siguri. Ata më adhurojnë Mua e nuk më shoqërojnë asgjë. E kush edhe pas kësaj mohon, të tillë janë ata më të prishurit. “ Nur 55
I gjith falenderimi i takon Allahut, Zoti i çdogjëje,
Paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të dërguarin e Tij Muhamedin s.a.v.s., familjen, shokët e tij dhe gjithë atyre që e pasojnë deri në Ditën e Gjykimit.
Attiyatullah
Dhul-Qa’dah 1430 H
Tetor 2009
Bëni dua për vëllezërit tuaj Muxhahida
Vëllezërit tuaj nga Qendra Mediale Al-Fajr
1431 H. – 2010 C.E.
KJO TEM ESHT PERGADITUR NGA GRUPI FISEBINILILAH
wWw.Xhihadi-Therret.Net
Lus Allahun qe na shperblen per punen lilah
Mos na harroni dua te sinqerta
Eselam Alejkum

_________________
Ebu Umame r.a. thotë se e ka dëgjuar të Dërguarin e All-llahut duke thënë:“Lexojeni Kur’anin, vërtet ai do të ndërmjetësojë Ditën e Gjykimit për të zotët e vet”.(Muslimi)

avatar
Ebu Amar
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 320
Points : 894
Reputation : 2
Data e Anëtarësimit : 08/01/2010
Vendndodhja: : Në tokën e Allahut

http://www.feja-islame.albanianforum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi