Ngjarje prekese dhe mesime prej tyre(shkurtimisht)
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Ngjarje prekese dhe mesime prej tyre(shkurtimisht)
1- " Nena dhe djali i semure me kancer"
Ishte nje nene qe kishte nje djale 11 vjecar dhe ky djali u semure me semundjen e kancerit, e derguan ne spital dhe pas disa ditesh mjeket i thane babait te ketij djalit qe nuk ka shpresa per te shpetuar.
E lajmeruan ate se pas 5 ditesh ky djale do te vdesi, e moren djalin ne shtepi dhe nena sapo e pa qe djali u kthye pyeti bashkeshortin: Perse e ktheve ne shtepi?
I'u pergjigj: Mjeket me urdheruan qe ta bej nje gje te tille...
Nena tha: Kush? Mjeket?
Babai u pergjigj: Po.
Nena tha perseri:A nuk jane te krijuar mjeket?
Babi u pergjgij: Po, sigurisht.
Atehere nena tha: Meqe mjeket jane te krijuar atehere ne duhet t'i drejtohemi krijuesit te gjithesise(Allahut).
U ngrit ne gjysmen e nates fali dy reqate dhe luti Allahun: O Zot! shero te semurin tone...
Kur u ngrit ne mengjes pa qe gjendja e djalit kishte ndryshuar, e moren perseri per ne spital, i bene analizat dhe pane qe gjendja e tij kishte vazhduar te permiresohej dhe poas dita ditesh u zhduk semundja.
Tani ky djale eshte i martuar dhe ka kater femije(I Lartesuar eshte Allahu).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Mesimet qe marrim nga kjo ngjarje:
Muslimani ne veshtiresite e tij duhet t'i drejtohet Allahut duke pasur besim te plote se Allahu do ta ndihmoje ate dhe nuk duhet te mbeshtet tek njerezit.
Thote poeti arab:
Mos kerko prej birit te ademit qe te kryej ndonje nevoje
Por kerko prej Allahut qe dyert e tij nuk mbyllen
Biri i ademit nxehet kur i kerkon ndonje gje
Kurse Allahu nxehet nese ti nuk i kerkon atij
2-"Djali qe nuk rrespektonte nenen e tij"
Ishte nje djale mosmirenjohes ndaj nenes se tij, gruaja e tij gjithmone e nxiste ate kunder nenes se tij qe kishte qendruar nete te tera duke u perkujdesur per te kur ai isht i vogel...
Kishte lene gjumin e saj per t'u perkujdesur per kete femije por ky djale vaxhdonte ne rrugen e tij te gabuar...
Nje dite vendosi qe t'i japi fund kesaj ceshtje dhe vendosi qe ta vrasi nenen e tij...
Subhanallah sa i humbur eshte njeriu kur del prej rruges se drejte!
E mori me makine nenen e tij dhe i tha : Do te dalim shetitje, u gezua nena e shkrete dhe menjehere pranoi.
Rruges ndali makinen dhe i tha nenes: Zbrit!
I'u pergjigj nena: A arritem ne vendin e caktuar?
I tha: Une deshiroj te vras sepse nuk mund te duroj me.
I'a ktheu nena: Me ler vetem dhe mos u perkujdes fare per mua dhe mos me vrit.
I tha: A deshiron qe te flasin njerezit keq per mua?! Une do te vras dhe do te rehatohem prej teje... Harroi i mjeri qe Allahu vonon por nuk neglizhon...
Mori nje gure te madh dhe deshiroi te godasi nenen e tij...
Papritur ndodhi nje gje e cuditshme: U hap toka dhe Allahu i Lartesuar e fundosi ate djale ne toke.
Vazhdoi nena e shkrete te qaje dhe te thote: O djali im! Pse deshirove me e bere kete gje me mua?! Me mire te kisha vdek une dhe ti te ishe gjalle.
Dhe keshtu ishte perfundimi i ketij djali mosmirenjohes ndaj nenes se tij...
Thote Allahu i Lartesuar ne kur'anin famelarte: (( Ne e urdhëruam njeriun t’u bëjë mirë prindërve të vet, ngase nëna e vet me mundim e barti dhe me vështirësi e lndi, e bartja e tij dhe gjidhënia e tij zgjat tridhjetë muaj (e ai vazhdon të jetojë) derisa të arrijë pjekurinë e vet dhe kur t’i mbush dyzet vjet ai thotë: “Zoti im, më mundeso mua që të falënderoj për të mirën tënde që ma dhurove mua dhe prindërve të mij, që të bëj vepra të mira që i pëlqen Ti dhe m’i bën të mirë pasardhësit e mij, unë pendohem te Ti dhe unë jam me myslimanët.)) Ahkaf ajeti 15 .
Se fundi lusim Allahun qe te na beje nga ata qe sillen mire me prinderit e tyre...
Ishte nje nene qe kishte nje djale 11 vjecar dhe ky djali u semure me semundjen e kancerit, e derguan ne spital dhe pas disa ditesh mjeket i thane babait te ketij djalit qe nuk ka shpresa per te shpetuar.
E lajmeruan ate se pas 5 ditesh ky djale do te vdesi, e moren djalin ne shtepi dhe nena sapo e pa qe djali u kthye pyeti bashkeshortin: Perse e ktheve ne shtepi?
I'u pergjigj: Mjeket me urdheruan qe ta bej nje gje te tille...
Nena tha: Kush? Mjeket?
Babai u pergjigj: Po.
Nena tha perseri:A nuk jane te krijuar mjeket?
Babi u pergjgij: Po, sigurisht.
Atehere nena tha: Meqe mjeket jane te krijuar atehere ne duhet t'i drejtohemi krijuesit te gjithesise(Allahut).
U ngrit ne gjysmen e nates fali dy reqate dhe luti Allahun: O Zot! shero te semurin tone...
Kur u ngrit ne mengjes pa qe gjendja e djalit kishte ndryshuar, e moren perseri per ne spital, i bene analizat dhe pane qe gjendja e tij kishte vazhduar te permiresohej dhe poas dita ditesh u zhduk semundja.
Tani ky djale eshte i martuar dhe ka kater femije(I Lartesuar eshte Allahu).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Mesimet qe marrim nga kjo ngjarje:
Muslimani ne veshtiresite e tij duhet t'i drejtohet Allahut duke pasur besim te plote se Allahu do ta ndihmoje ate dhe nuk duhet te mbeshtet tek njerezit.
Thote poeti arab:
Mos kerko prej birit te ademit qe te kryej ndonje nevoje
Por kerko prej Allahut qe dyert e tij nuk mbyllen
Biri i ademit nxehet kur i kerkon ndonje gje
Kurse Allahu nxehet nese ti nuk i kerkon atij
2-"Djali qe nuk rrespektonte nenen e tij"
Ishte nje djale mosmirenjohes ndaj nenes se tij, gruaja e tij gjithmone e nxiste ate kunder nenes se tij qe kishte qendruar nete te tera duke u perkujdesur per te kur ai isht i vogel...
Kishte lene gjumin e saj per t'u perkujdesur per kete femije por ky djale vaxhdonte ne rrugen e tij te gabuar...
Nje dite vendosi qe t'i japi fund kesaj ceshtje dhe vendosi qe ta vrasi nenen e tij...
Subhanallah sa i humbur eshte njeriu kur del prej rruges se drejte!
E mori me makine nenen e tij dhe i tha : Do te dalim shetitje, u gezua nena e shkrete dhe menjehere pranoi.
Rruges ndali makinen dhe i tha nenes: Zbrit!
I'u pergjigj nena: A arritem ne vendin e caktuar?
I tha: Une deshiroj te vras sepse nuk mund te duroj me.
I'a ktheu nena: Me ler vetem dhe mos u perkujdes fare per mua dhe mos me vrit.
I tha: A deshiron qe te flasin njerezit keq per mua?! Une do te vras dhe do te rehatohem prej teje... Harroi i mjeri qe Allahu vonon por nuk neglizhon...
Mori nje gure te madh dhe deshiroi te godasi nenen e tij...
Papritur ndodhi nje gje e cuditshme: U hap toka dhe Allahu i Lartesuar e fundosi ate djale ne toke.
Vazhdoi nena e shkrete te qaje dhe te thote: O djali im! Pse deshirove me e bere kete gje me mua?! Me mire te kisha vdek une dhe ti te ishe gjalle.
Dhe keshtu ishte perfundimi i ketij djali mosmirenjohes ndaj nenes se tij...
Thote Allahu i Lartesuar ne kur'anin famelarte: (( Ne e urdhëruam njeriun t’u bëjë mirë prindërve të vet, ngase nëna e vet me mundim e barti dhe me vështirësi e lndi, e bartja e tij dhe gjidhënia e tij zgjat tridhjetë muaj (e ai vazhdon të jetojë) derisa të arrijë pjekurinë e vet dhe kur t’i mbush dyzet vjet ai thotë: “Zoti im, më mundeso mua që të falënderoj për të mirën tënde që ma dhurove mua dhe prindërve të mij, që të bëj vepra të mira që i pëlqen Ti dhe m’i bën të mirë pasardhësit e mij, unë pendohem te Ti dhe unë jam me myslimanët.)) Ahkaf ajeti 15 .
Se fundi lusim Allahun qe te na beje nga ata qe sillen mire me prinderit e tyre...
Similar topics
» Itali, arrestohen 16 persona, disa prej tyre, shqiptarë
» Imagjino sikur unë dhe ti të ishim në këtë ngjarje!
» Shkallet e larta të atyre që përpiqen ti plotësojnë nevojat e vëllezërve të tyre
» Sahabijket dhe punët e shtëpisë te tyre
» Forcat izraelite vranë një nga ushtarët e tyre
» Imagjino sikur unë dhe ti të ishim në këtë ngjarje!
» Shkallet e larta të atyre që përpiqen ti plotësojnë nevojat e vëllezërve të tyre
» Sahabijket dhe punët e shtëpisë te tyre
» Forcat izraelite vranë një nga ushtarët e tyre
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi