Besimtari në këtë Dunja
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Besimtari në këtë Dunja
Prej moralit dhe sjelljes të selefëve ka qenë se ata ndiheshin se dynjaja ishte e parëndësishme për ata ashtu siç ka thënë i Dërguari i Allahut alejhi selam:
“Çka është kjo dunja në krahasim me botën tjetër përveç se sikurse njëri prej jush që e vendos gishtin e tij në det dhe sheh se sa ujë ka marrë.” (Muslimi dhe Tirmidhiu)
Ai s.a.v.s. gjithashtu ka thënë
“Po të kishte vlerë dynjaja tek Allahu sa krahu i mushkonjës, Ai nuk do ti kishte lejua mosbesimtarët të marrin asnjë gllënjkë uji prej saj. ” (Tirmidhiu)
Malik Ibn Dinari (rrahimullah):
“Ke kujdes nga magjistari i cili i magjeps zemrat e dijetarëve duke i largua ata nga Allahu më i Larti, d.m.th. dynjaja. Fryti i saj është më i shëmtuar se sa magjia me të cilën erdhën Haruti dhe Maruti, pasi që magjia e tyre e ndau burrin prej gruas, ndërsa dynjaja e ndan robin prej Zotëruesit të tij.”
Hasan el-Basriu (rrahimullah) e ka pas zakon të thotë:
“Ne kemi takuar disa njerëz të caktuar ku dynjaja për ata ka qenë si diç e besueshme, ku është dashtë që t’ia kthejnë prapë pronarit të saj. Ata e kanë parë se nuk janë pronar të asgjëje në të, kështu që udhëtuan lehtë për në botën tjetër.”
Abdullah Ibn Mubareki (rrahimullah) kishte për të thënë: “Dunjaja është burgu i besimtarit. Vepra më e mirë në burg është durimi dhe kontrollimi i hidhërimit. Besimtari nuk ka vend në tokë. Toka e tij do të jetë atje nesër në botën tjetër.”
Njëri prej selefëve e ka pas zakon të thotë: “Nëse dëshiron të jesh afër Allahut atëherë vendose një muri të hekurt ndërmjet vetës tënde dhe epshit tëndë.”
Ahmed Ferid (shkëputur nga: “Prej karakteristikave të Selefëve”)
“Çka është kjo dunja në krahasim me botën tjetër përveç se sikurse njëri prej jush që e vendos gishtin e tij në det dhe sheh se sa ujë ka marrë.” (Muslimi dhe Tirmidhiu)
Ai s.a.v.s. gjithashtu ka thënë
“Po të kishte vlerë dynjaja tek Allahu sa krahu i mushkonjës, Ai nuk do ti kishte lejua mosbesimtarët të marrin asnjë gllënjkë uji prej saj. ” (Tirmidhiu)
Malik Ibn Dinari (rrahimullah):
“Ke kujdes nga magjistari i cili i magjeps zemrat e dijetarëve duke i largua ata nga Allahu më i Larti, d.m.th. dynjaja. Fryti i saj është më i shëmtuar se sa magjia me të cilën erdhën Haruti dhe Maruti, pasi që magjia e tyre e ndau burrin prej gruas, ndërsa dynjaja e ndan robin prej Zotëruesit të tij.”
Hasan el-Basriu (rrahimullah) e ka pas zakon të thotë:
“Ne kemi takuar disa njerëz të caktuar ku dynjaja për ata ka qenë si diç e besueshme, ku është dashtë që t’ia kthejnë prapë pronarit të saj. Ata e kanë parë se nuk janë pronar të asgjëje në të, kështu që udhëtuan lehtë për në botën tjetër.”
Abdullah Ibn Mubareki (rrahimullah) kishte për të thënë: “Dunjaja është burgu i besimtarit. Vepra më e mirë në burg është durimi dhe kontrollimi i hidhërimit. Besimtari nuk ka vend në tokë. Toka e tij do të jetë atje nesër në botën tjetër.”
Njëri prej selefëve e ka pas zakon të thotë: “Nëse dëshiron të jesh afër Allahut atëherë vendose një muri të hekurt ndërmjet vetës tënde dhe epshit tëndë.”
Ahmed Ferid (shkëputur nga: “Prej karakteristikave të Selefëve”)
Similar topics
» Besimtari i fortë është më i mirë dhe më i dashur tek Allahu sesa besimtari i dobët dhe te çdonjëri ka hair
» Serbia pas 20 vjetësh do të ketë 700 mijë banorë më pak
» Imagjino sikur unë dhe ti të ishim në këtë ngjarje!
» Çdo gjë në këtë botë është kalimtare-Rexheb Memishi
» Borë do të ketë gjithë javën nëpër Maqedoni
» Serbia pas 20 vjetësh do të ketë 700 mijë banorë më pak
» Imagjino sikur unë dhe ti të ishim në këtë ngjarje!
» Çdo gjë në këtë botë është kalimtare-Rexheb Memishi
» Borë do të ketë gjithë javën nëpër Maqedoni
Feja Islame :: Tema
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi