100 vite të xhamisë në Shën Petersburg
Faqja 1 e 1
Muslimanët e Rusisë festuan një qind vjetorin e xhamisë së Shën Petersburgit.
Në 100 vjetorin, zyrtarë qeveritarë, figura shoqërore dhe fetare do të marrin pjesë në ceremoninë speciale që do të mbahet.
Ambasadorë nga vende të ndryshme muslimane do të marrin pjesë gjithashtu.
Kjo është xhamia e parë më e madhe në Evropë që u hap në vitin 1913.
E ndërtuar në kryeqendrën e mbretërisë Ruse në Shën Petersburg është një xhami madhështore me një kupolë të lartë 39 metra si dhe minare të larta 49 metra.
Deri në 5000 adhurues mund të akomodohen në të dhe xhumaja ligjërohet në gjuhen arabe, tatare dhe ruse.
Musliman nga 22 kombësi jetojnë në qytetin e Shën Petersburgit, shumica prej tyre Tatarë, Azer, Kazak, Uzbek, Kirgjiz, Taxhik, Çeçen dhe Arabë.
Kjo xhami ende vazhdon të mbetët prej xhamive më të mëdha në Evropë, dhe është i vetmi institucion musliman që funksionon për muslimanët dhe një prej qendrave kryesore për muslimanët në këtë qytet.
Muslimanët e Rusisë festuan një qind vjetorin e xhamisë së Shën Petersburgit.
Në 100 vjetorin, zyrtarë qeveritarë, figura shoqërore dhe fetare do të marrin pjesë në ceremoninë speciale që do të mbahet.
Ambasadorë nga vende të ndryshme muslimane do të marrin pjesë gjithashtu.
Kjo është xhamia e parë më e madhe në Evropë që u hap në vitin 1913.
E ndërtuar në kryeqendrën e mbretërisë Ruse në Shën Petersburg është një xhami madhështore me një kupolë të lartë 39 metra si dhe minare të larta 49 metra.
Deri në 5000 adhurues mund të akomodohen në të dhe xhumaja ligjërohet në gjuhen arabe, tatare dhe ruse.
Musliman nga 22 kombësi jetojnë në qytetin e Shën Petersburgit, shumica prej tyre Tatarë, Azer, Kazak, Uzbek, Kirgjiz, Taxhik, Çeçen dhe Arabë.
Kjo xhami ende vazhdon të mbetët prej xhamive më të mëdha në Evropë, dhe është i vetmi institucion musliman që funksionon për muslimanët dhe një prej qendrave kryesore për muslimanët në këtë qytet.
Similar topics
» Rasti i xhamisë Burmali, askush nuk lëshon pe
» Varshavë: Protesta kundër ndërtimit të xhamisë
» Londër: Hapen dyert e xhamisë për fqinjët jo muslimanë
» Si quhet ajo ditë që zgjatë 50 000 vite?
» Dimri 2010, sasia me e larte e reshjeve ne 200 vite
» Varshavë: Protesta kundër ndërtimit të xhamisë
» Londër: Hapen dyert e xhamisë për fqinjët jo muslimanë
» Si quhet ajo ditë që zgjatë 50 000 vite?
» Dimri 2010, sasia me e larte e reshjeve ne 200 vite
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi