Komisioneri i Qeverisë Federale në Somali u vra dhe një tjetër Zyrtar
Faqja 1 e 1
Komisioneri i Qeverisë Federale në Somali u vra dhe një tjetër Zyrtar
MOGADISHU - Komisioneri i rrethit të Qeverisë Federale të Përkohshëm në Somali është vrarë ai dhe një tjetër zyrtarë i sigurisë është plagosur pas shpërthimit të minave që kishin në shënjestër automjetet e zyrtarëve nëpër lagjet afër aeroportit Afisyone , than dëshmitarët radios Shabelle të shtunën.
Autoritetet e Qeveris në tranzicion urdhëruan njerëzit që të zhvendosen rreth Aden në aeroportin ndërkombëtar dhe të largohen nga zona sa më shpejt të jetë e mundur.
Dëshmitarët konfirmuan vdekjen e komisionerit të qarkut Ahmed Odawa Sheik Mohamed i njohur si (Qorleh) duke shtuar se zëvendës sekretari i sigurimit të rajonit Banadir ishte midis zyrtarëve qeveritarë që u vranë nga shpërthimi i minave.
Harakat El-shabab Muxhahidin moren përgjegjësinë për sulmin.
Raportet thonë se ka pasur luftime mes trupave qeveritare në tranzicion në zonat përreth aeroportit herët në mëngjes përpara se komisioneri i qarkut dhe karvani i tij të sulmoheshin në anën e Afisyone ku ai u vra në fund të zonës.
Shabelle.net
Autoritetet e Qeveris në tranzicion urdhëruan njerëzit që të zhvendosen rreth Aden në aeroportin ndërkombëtar dhe të largohen nga zona sa më shpejt të jetë e mundur.
Dëshmitarët konfirmuan vdekjen e komisionerit të qarkut Ahmed Odawa Sheik Mohamed i njohur si (Qorleh) duke shtuar se zëvendës sekretari i sigurimit të rajonit Banadir ishte midis zyrtarëve qeveritarë që u vranë nga shpërthimi i minave.
Harakat El-shabab Muxhahidin moren përgjegjësinë për sulmin.
Raportet thonë se ka pasur luftime mes trupave qeveritare në tranzicion në zonat përreth aeroportit herët në mëngjes përpara se komisioneri i qarkut dhe karvani i tij të sulmoheshin në anën e Afisyone ku ai u vra në fund të zonës.
Shabelle.net
Ebu Beker- Anëtarë Aktiv
- Numri i postimeve : 300
Data e Anëtarësimit : 09/01/2010
Similar topics
» Besimi në botën tjetër
» Tajlandë, Protesta masive kundër qeverisë
» Bilanci zyrtar: Më shumë se 340 të vdekur nga tërmeti në Kili
» “NYT”: SHBA, forca speciale ne Somali
» Muxhahidët e El Shebab sulmojnë bazën e OKB-s në Somali
» Tajlandë, Protesta masive kundër qeverisë
» Bilanci zyrtar: Më shumë se 340 të vdekur nga tërmeti në Kili