Sanksione më të buta kundër Iranit, Kubës dhe Sudanit
Faqja 1 e 1
Washington, 9 mars – Ministria amerikane e Financave ka zbutur sanksionet kundër Iranit, Kubës dhe Sudanit, në mënyrë që qytetarët e tyre të përdorin më lehtë shërbimet e internetit.
Kështu, nga tani kompanitë teknologjike amerikane mund të eksportojnë shërbimet e internetit në këto vende, siç janë chati dhe rrjetet sociale, që deri tash nuk i kanë bërë duke mos shkelur sanksionet, njoftoi BBC.
Ministria e mori këtë vendim me qëllim që këtyre vendeve t’i mundësojë përdorimin e të drejtave më themelore për lirinë e fjalës dhe informacionit.
Washington, 9 mars – Ministria amerikane e Financave ka zbutur sanksionet kundër Iranit, Kubës dhe Sudanit, në mënyrë që qytetarët e tyre të përdorin më lehtë shërbimet e internetit.
Kështu, nga tani kompanitë teknologjike amerikane mund të eksportojnë shërbimet e internetit në këto vende, siç janë chati dhe rrjetet sociale, që deri tash nuk i kanë bërë duke mos shkelur sanksionet, njoftoi BBC.
Ministria e mori këtë vendim me qëllim që këtyre vendeve t’i mundësojë përdorimin e të drejtave më themelore për lirinë e fjalës dhe informacionit.
Dhulkarnejn- Forumist
- Numri i postimeve : 184
Data e Anëtarësimit : 02/02/2010
Similar topics
» Turqia kundërshton thirrjet e SHBA-së për më shumë sanksione kundër Iranit
» Peresi kërkon përjashtimin e Iranit nga OKB
» Varshavë: Protesta kundër ndërtimit të xhamisë
» Francezët më të zëshmit kundër nikabit
» Spanjollët protestojnë kundër abortit
» Peresi kërkon përjashtimin e Iranit nga OKB
» Varshavë: Protesta kundër ndërtimit të xhamisë
» Francezët më të zëshmit kundër nikabit